Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνεχίζει τις πληρωμές αποζημιώσεων για τα ζώα που θανατώθηκαν εξαιτίας της πανώλης και της ευλογιάς σε εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 687/2020.
Χθες πιστώθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στους λογαριασμούς των Περιφερειών 7,6 εκατ. ευρώ για να καταβληθούν στους δικαιούχους κτηνοτρόφους.
Υπενθυμίζεται, πως στις 3 Δεκεμβρίου, ημέρα που ξεκίνησε η καταβολή αποζημιώσεων, είχαν πιστωθεί στις Περιφέρειες 5,7 εκατ. ευρώ για να καταβληθούν σε δικαιούχους κτηνοτρόφους αλλά και για να καλυφθούν έξοδα των Περιφερειών.
Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν πιστωθεί στις Περιφέρειες για αποζημιώσεις προς τους κτηνοτρόφους τα ζώα των οποίων επλήγησαν από τις δύο ζωονόσους, αλλά και για κάλυψη εξόδων που έκαναν οι Περιφέρειες περισσότερα από 13,3 εκατ. ευρώ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος