Συνεργασία Δήμου Μαρωνείας-Σαπών με ΤΕΕ Θράκης για ένταξη στο Πρόγραμμα Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του ΥΠΕΝ

Η προώθηση της ένταξης του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών Ροδόπης στο Πρόγραμμα Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, αποτελεί το αντικείμενο της στενής συνεργασίας που έχουν αναπτύξει τους τελευταίους μήνες ο Δήμος και το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αφορά την εκπόνηση Τοπικών και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων και αποτελεί κρίσιμο εργαλείο στρατηγικού σχεδιασμού και βιώσιμης ανάπτυξης.

Σε αυτό το πλαίσιο στα γραφεία του Τ.Ε.Ε. Θράκης στην Κομοτηνή πραγματοποιηθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Προέδρου του Τ.Ε.Ε. Θράκης, Πολυζώη Παρασκευόπουλου, και του Δημάρχου Μαρωνείας – Σαπών, Απόστολου Ιωάννου, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Σταύρου Ανταβίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η εκπόνηση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου, η ορθολογική αξιοποίηση και ανάδειξη της παραλιακής ζώνης, η προστασία περιοχών ιδιαίτερης περιβαλλοντικής και πολιτιστικής αξίας (NATURA, αρχαιολογικοί χώροι), καθώς και ο νέος τρόπος λειτουργίας των Υπηρεσιών Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) και ζητήματα που αφορούν την εκτός σχεδίου δόμηση.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με κοινή δέσμευση για συνέχιση της συνεργασίας με σκοπό την προώθηση έργων και παρεμβάσεων που θα ενισχύσουν ουσιαστικά την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών.

«Η προσπάθεια αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη του τόπου μας», σημείωσε ο κ. Ιωάννου, ενώ ο κ. Παρασκευόπουλος υπογράμμισε: «Το Τ.Ε.Ε. Θράκης ως θεσμικός τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιβεβαιώνει τον σταθερό και ενεργό ρόλο του στην υποστήριξη στρατηγικών σχεδίων που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη χωρική οργάνωση της περιοχής».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος