Συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο η κίνηση στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης

Κάνουν το δικό τους ταμείο κι ετοιμάζονται να αποχωρήσουν. Ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης κι αναψυχής στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης αξιοποιούν την καλοκαιρία του Σεπτεμβρίου και την άφιξη – κυρίως Παρασκευές και Σαββατοκύριακα – κόσμου παρατείνοντας και τη δικής τους δραστηριότητα.

«Ήταν μέρες πολύ δύσκολες από πλευράς κούρασης αλλά ικανοποιητικές από πλευράς κίνησης»,  δήλωσε στο ertnews.gr ιδιοκτήτης επιχείρησης αναψυχής. Ντόπιοι, αλλά και βαλκάνιοι γείτονες κατέκλυσαν και την παραλιακή ζώνη της περιοχής. Όχι αναίτια. Σε μια τεράστια έκταση βρίσκονται όμορφες παραλίες, όπως: της Μάνδρας, του Πόρτο Μόλο, των Αβδήρων, του Μυρωδάτου.

Συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο η κίνηση στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης
Δημοτικό κιόσκι σε παραλία των Αβδήρων

Στην αυξημένη επισκεψιμότητα σε σχέση με την περσινή χρόνια στέκονται και οι εργαζόμενοι. Θέσεις εργασίας με ημερομηνία λήξεως, όσο κρατάει το καλοκαίρι, αλλά ικανές να δώσουν τις απαραίτητες «ανάσες», λένε οι ίδιοι κι ετοιμάζονται για τις δυσκολίες της νέας εποχής που ήδη περιμένει όλους.
Πιο έγκαιρη προετοιμασία της παραλιακής ζώνης ζητούν άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στο χώρο. «Στόχος», όπως εξηγούν, «να μην χάνεται ο Ιούλιος και η καλοκαιρία ακόμη- ακόμη και του Μαΐου, καθώς πολλοί Βούλγαροι κυρίως από το Μάιο επισκέπτονται τις παραλίες του Θρακικού Πελάγους » Ο εξοπλισμός (ξαπλώστρες, ομπρέλες και η λειτουργία των αναψυκτηρίων κ.α.), όπως λένε, βοηθά, «ωστόσο», τονίζουν, «χρειάζονται επιπλέον βήματα στις υποδομές, τουαλέτες, αποδυτήρια, ντουζιέρες, ειδικούς διαδρόμους κ.α. σε όλες τις παραλίες, αλλά και προβολή της περιοχής».
Στο κομμάτι της προβολής ο δήμος της περιοχής δρομολογεί ήδη παρεμβάσεις (video, αναρτήσεις κ.α.) με στόχο την ανάδειξη της περιοχής και τη γνωστοποίηση επισκέψιμων σημείων της ικανών να προσφέρουν απλόχερα επαφή με τη φύση και χαλάρωση στον επισκέπτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος