Σύνδεση της ιστορικής Εγνατίας με το Διάζωμα και κατάρτιση τουριστικού οδηγού

Τηλεδιάσκεψη με το υπουργείο Πολιτισμού θα γίνει το απόγευμα στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής Ανάπτυξης της Θράκης.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, οποίος πρόσθεσε πως σε συνεργασία με το δίκτυο Διάζωμα, Via Egnatia, θα επιχειρηθεί να γίνει μια σύνδεση με την ιστορική Εγνατία και τα μνημεία, αλλά και τις δραστηριότητες των ανθρώπων ένθεν κακείθεν. Ο στόχος είναι να καταρτιστεί ένας τουριστικός οδηγός και να αναδειχθεί η περιοχή με ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε ακόμα στην τηλεδιάσκεψη της ολομέλειας του Συμβουλίου της Ευρώπης, και την απάντηση που έδωσε ο ίδιος, αλλά και ο βουλευτής Δημήτρης Καιρίδης και ο πρώην υπουργός και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, σε τοποθέτηση Τούρκου βουλευτή, ο οποίος κατήγγειλε την Ελλάδα για τη Μειονότητα σε Θράκη και Δωδεκάνησο.

Η τοποθέτηση του κ. Στυλιανίδη:

Ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης που συμμετέχει στην Επιτροπή ζήτησε το λόγο από το προεδρείο και απάντησε χωρίς περιστροφές ως εξής:
«… Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λοζάνης, η μειονότητα στη Θράκη δεν είναι «τουρκική εθνική μειονότητα», αλλά μουσουλμανική θρησκευτική μειονότητα.
Υπάρχουν μάλιστα μειονότητες εντός της μειονότητας (minorities within minority), όπως οι Πομάκοι και οι Ρομά που δεν θέλουν να τουρκοποιηθούν, επειδή έχουν τη δική τους ξεχωριστή πολιτιστική ταυτότητα αν και αισθάνονται πιέσεις προς προς αυτή την κατεύθυνση από κάποιους μηχανισμούς.
Η Ελλάδα σέβεται τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όπως και τις Αξίες του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Εμείς προσπαθούμε συνεχώς να αναπτύσσουμε στη Θράκη ένα μοντέλο Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας που θα προστατεύει απόλυτα, όχι μόνο τη Μουσουλμανική Μειονότητα αλλά και τις μειονότητες εντός της μειονότητας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος