Συνδέσεις ρεύματος-ύδρευσης στο σημείο ελέγχου της Νυμφαίας

Μόνο καλά λόγια είχαν να πουν οι διερχόμενοι τουρίστες για το άνοιγμα του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας, από το περασμένο Σάββατο στις 7 το πρωΐ.
Τα σκίαστρα, η διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης, η διαγράμμιση, η τοποθέτηση των χημικών τουαλετών έγιναν από τον Ελληνικό Στρατό. Η επίπλωση και ο εξοπλισμός του οικίσκου, όπου τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, θα κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους διατέθηκαν, από τα δύο Επιμελητήρια της Ροδόπης, .
Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει οι συνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος και ύδρευσης και προσωρινά εξυπηρετεί η υδροφόρα και η γεννήτρια του Στρατού.
Οι πρώτοι διερχόμενοι τουρίστες είναι από τη Ρουμανία, καθώς εκεί οι ρυθμοί του εμβολιασμού είναι πολύ υψηλοί και λιγότεροι από τη Βουλγαρία.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, οι διελεύσεις δεν θα θυμίζουν την εποχή πριν από το 2019, όπου είχαν πλησιάσει τις 2 εκατ. διελεύσεις, ωστόσο, ευελπιστούν πως θα κυμανθούν σε επίπεδα του να επουλώσουν πληγές και να κρατήσουν βιώσιμες τις επιχειρήσεις.
Υπάρχει επίσης και το οικονομικό σκέλος, καθώς μια τετραμελής οικογένεια θα πρέπει να ξοδέψει σχεδόν 200 ευρώ για την εξασφάλιση των μοριακών ελέγχων που απαιτούνται για τη διέλευση από τα σύνορα.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπορικών Σωματείων, Ανέστης Βαφειάδης ,μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, κάλεσε τους αρμοδίους από την Περιφέρεια να ολοκληρώσουν τις συνδέσεις άμεσα και ζήτησε να μην επαναπαυθούν στον συγκεκριμένο οικίσκο αλλά να λειτουργήσει ένας δεύτερος οικίσκος, στον οποίο εκτός από τους ελέγχους για την δημόσια υγεία, θα διενεργούνται και οι τελωνειακοί έλεγχοι.
Στο σημείο ελέγχου βρέθηκε χθες 23 Μαΐου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ