Συνδέσεις ρεύματος-ύδρευσης στο σημείο ελέγχου της Νυμφαίας

Μόνο καλά λόγια είχαν να πουν οι διερχόμενοι τουρίστες για το άνοιγμα του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας, από το περασμένο Σάββατο στις 7 το πρωΐ.
Συνδέσεις ρεύματος-ύδρευσης στο σημείο ελέγχου της Νυμφαίας Τα σκίαστρα, η διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης, η διαγράμμιση, η τοποθέτηση των χημικών τουαλετών έγιναν από τον Ελληνικό Στρατό. Η επίπλωση και ο εξοπλισμός του οικίσκου, όπου τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, θα κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους διατέθηκαν, από τα δύο Επιμελητήρια της Ροδόπης, .
Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει οι συνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος και ύδρευσης και προσωρινά εξυπηρετεί η υδροφόρα και η γεννήτρια του Στρατού.
Συνδέσεις ρεύματος-ύδρευσης στο σημείο ελέγχου της ΝυμφαίαςΟι πρώτοι διερχόμενοι τουρίστες είναι από τη Ρουμανία, καθώς εκεί οι ρυθμοί του εμβολιασμού είναι πολύ υψηλοί και λιγότεροι από τη Βουλγαρία.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, οι διελεύσεις δεν θα θυμίζουν την εποχή πριν από το 2019, όπου είχαν πλησιάσει τις 2 εκατ. διελεύσεις, ωστόσο, ευελπιστούν πως θα κυμανθούν σε επίπεδα του να επουλώσουν πληγές και να κρατήσουν βιώσιμες τις επιχειρήσεις.
Υπάρχει επίσης και το οικονομικό σκέλος, καθώς μια τετραμελής οικογένεια θα πρέπει να ξοδέψει σχεδόν 200 ευρώ για την εξασφάλιση των μοριακών ελέγχων που απαιτούνται για τη διέλευση από τα σύνορα.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπορικών Σωματείων, Ανέστης Βαφειάδης ,μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, κάλεσε τους αρμοδίους από την Περιφέρεια να ολοκληρώσουν τις συνδέσεις άμεσα και ζήτησε να μην επαναπαυθούν στον συγκεκριμένο οικίσκο αλλά να λειτουργήσει ένας δεύτερος οικίσκος, στον οποίο εκτός από τους ελέγχους για την δημόσια υγεία, θα διενεργούνται και οι τελωνειακοί έλεγχοι.
Στο σημείο ελέγχου βρέθηκε χθες 23 Μαΐου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης.
Συνδέσεις ρεύματος-ύδρευσης στο σημείο ελέγχου της Νυμφαίας

Συνδέσεις ρεύματος-ύδρευσης στο σημείο ελέγχου της Νυμφαίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος