Θύλακας παραγωγών σουσαμιού συγκροτήθηκε στον Έβρο, με την πρωτοβουλία της Εβρίτισσας Αγγελικής Παπαράδη, από τους Μικρούς Έλληνες παραγωγούς και την γνωστή τους πρωτοβουλία ενίσχυσης των Ελληνικών προϊόντων, «Γαλάζιο Σάββατο».
Σύμφωνα με όσα τόνισε στην ΕΡΤ η κ. Παπαράδη, τέσσερις είναι οι παραγωγοί, μέχρι στιγμής, οι οποίοι θα καλλιεργούν το σουσάμι μέσω συμβολαιακής γεωργίας. Θα ακολουθεί άλεση και μεταποίηση σε ταχίνι και αλείμματα με ταχίνι καρπούς και σοκολάτα, καθώς πρόκειται για βραβευμένα προϊόντα.
Εξ άλλου σε ότι αφορά τη κίνηση Γαλάζιο Σάββατο, έχει προγραμματισθεί για πριν τα Χριστούγεννα.
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος