Κομοτηνή: Παράταση για την προμήθεια, αγορά και εγκατάσταση POS ζητούν παραγωγοί, επαγγελματίες, προμηθευτές και λογιστές

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να  ανακοινωθεί η παράταση που ζητούν οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, επαγγελματίες, οι επαγγελματίες προμηθευτές και η Ομοσπονδία Λογιστών της Χώρας, για την  μεγάλη καθυστέρηση  που  καταγράφεται ως προς την εξασφάλιση  συσκευών τερματικού πληρωμής-POS-, με υπαιτιότητα  των παρόχων που είναι οι Τράπεζες.

Ο  χρόνος για την εγκατάσταση των POS και της διασύνδεσης εκπνέει αύριο, ο  πέλεκυς όμως της επιβολής υψηλών  προστίμων, δεν θα αφορά τις τράπεζες, αλλά τους επαγγελματίες, που δεν έχουν κάνει τις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Λογιστών της Ροδόπης, Απόστολο Ταρνανά, υπάρχει ένας μεγάλος όγκος εργασιών που πρέπει να γίνουν, όπως αναβάθμιση POS και μετά διασύνδεση με ταμειακή, ενώ ο χρόνος είναι πάρα πολύ λίγος. Πέραν βέβαια της αναβάθμισης και της διασύνδεσης, χρειάζεται και ένας εύλογος χρόνος εξοικείωσης των χρηστών. «Οπότε ο χρόνος που απαιτείται είναι τουλάχιστον 6 μήνες», υπογράμμισε ο κ. Ταρνανάς.

Επι πλέον πρόσθεσε πως το κόστος για την εξασφάλιση όλων αυτών των νέων εργαλείων, είναι τεράστιο και θα προστεθεί στο  40% που έχει ήδη αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και προφανώς το νέο κόστος θα μετακυλισθεί στο αγοραστικό κοινό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος