ΣΤΟΠ στις διαρροές με σύστημα Τηλεμετρίας νερού σε Αίγειρο και Ν. Σιδηροχώρι Ροδόπης

Στα γραφεία της ΔΕΥΑ Κομοτηνής υπεγράφη μεταξύ του προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, Παναγιώτη Χαραλαμπίδη και της αναδόχου εταιρείας NRG SYSTEM I.K.E., η σύμβαση ανάθεσης προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση επέκτασης συστήματος τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροών δικτύου ύδρευσης Δημοτικών Ενοτήτων Αιγείρου και Νέου Σιδηροχωρίου», συνολικού προϋπολογισμού 1.859.529,78 € με ΦΠΑ.

Η προμήθεια χρηματοδοτείται αποκλειστικά από πόρους που θα διαθέσει η ΔΕΥΑΚ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020.
Με την παρούσα εργολαβία, ο βασικός σκοπός της ΔΕΥΑΚ είναι η συγκέντρωση των πληροφοριών από όλες τις εγκαταστάσεις Ύδρευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Αιγείρου και Νέου Σιδηροχωρίου, σε Κέντρο Ελέγχου και η συνολική επεξεργασία τους. Σε συνδυασμό με το σύστημα διαχείρισης Υδατικών Πόρων και την ηλεκτρονική αποτύπωση του δικτύου μεταφοράς και διανομής νερού θα οδηγήσει, μέσω κατάλληλου λογισμικού στον εντοπισμό των διαρροών, στην άμεση και σφαιρική παρουσίαση των αποθεμάτων, της κατανάλωσης, του ισοζυγίου νερού, της παρακολούθησης της ποιότητας του νερού και στην δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους.
Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Κομοτηνής του προέδρου της ΔΕΥΑΚ, Νότη Χαραλαμπίδη, το έργο θα εκτελεσθεί σε 1,5 χρόνο περίπου. Το σύστημα θα αντιλαμβάνεται την απομείωση του νερού στις δεξαμενές, αμέσως με το που ξεκινάει μια διαρροή και θα στέλνει σήμα, στον πίνακα. Αμέσως θα σπεύδει το συνεργείο της ΔΕΥΑΚ και θα αποκαθιστά την βλάβη, πριν ακόμη αυτή γίνει αντιληπτή και φυσικά πριν ακόμη απομειωθούν οι δεξαμενές και αδειάσουν, προκαλώντας διακοπές νερού, πολύ δύσκολα για το καλοκαίρι ειδικά.
Παράλληλα, ανέφερε πως από την λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος θα γίνονται πλέον αντιληπτές και αφανείς διαρροές, καθώς θα ελέγχεται και το ισοζύγιο του νερού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος