Stop και στο ηλεκτρονικό τσιγάρο

Ηλεκτρονικό ή κοινό τσιγάρο; Θεωρήθηκε ως ένας μεταβατικός τρόπος που σε βοηθά να απ εμπλακείς τελείως από το κάπνισμα, ωστόσο, αυτό είναι κάτι που δεν συμβαίνει σε όλους και συνεχίζουν να καπνίζουν δηλώνει εργαζόμενος σε εταιρεία πώλησης ηλεκτρονικού τσιγάρου και δέκα χρόνια καπνιστής ο ίδιος.

«Το μόνο κοινό που έχουν είναι η πρόσληψη της Νικοτίνης τίποτα άλλο» επισημαίνει και σημειώνει ότι πρόκειται για κανονική εξάρτηση. «Σίγουρα κάποιος που θα ξεκινήσει, ενώ καπνίζει κανονικό τσιγάρο, θα πρέπει να πάρει υγρό με νικοτίνη, άρα η εξάρτηση από την νικοτίνη συνεχίζεται.»εξηγεί και προσθέτει: «Τους πρώτους δύο μήνες βλέπουν ότι καθαρίζει η ατμόσφαιρα γύρω τους σκέφτονται πως είναι κάτι πιο καθαρό και συνεχίζουν το κάπνισμα. Εγώ έχω πάνω από είκοσι περιπτώσεις πελατών που πέρασαν στο ηλεκτρονικό και σταδιακά το έκοψαν και αυτό, αλλά οι περισσότεροι συνεχίζουν. Και μπορεί οικονομικά να μην με συμφέρει, αλλά στόχος όλων θα πρέπει να είναι, η διακοπή του καπνίσματος.»
Όσον αφορά στην αγορά από τους ανήλικους; «Είναι εύκολη η πρόσβαση ακόμη και για τους πολύ μικρούς σε ηλικία καπνιστές.» απαντά και προσθέτει «ό,τι ισχύει δηλαδή και με το κανονικό τσιγάρο» προτρέποντας πως χρειάζεται πάντα: «Καθαρός αέρας και μόνο. Δεν χρειάζεται το κάπνισμα.»

«Από μια νέα μόδα έγινε για πολλούς καθημερινή συνήθεια. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο ενώ αρχικά φάνηκε ότι θα βοηθούσε να διακόψει ο κόσμος το παραδοσιακό τσιγάρο τα μετέπειτα δεδομένα έδειξαν ότι αυτό δεν είναι ακριβώς αληθές.» είχε δηλώσει στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο πνευμονολόγος Κωνσταντίνος Αρχοντογιώργης. Παράλληλα, είχε σημειώσει ότι: «Φαίνεται ότι και αυτό έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στον οργανισμό χωρίς να έχει εκτιμηθεί ακριβώς το πόσο κακό είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο και ποιος είναι ο πραγματικός του ρόλος, αν κάποιος τέτοιος υπάρχει, στην διακοπή του καπνίσματος.»
Ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος