Στον “πάγο” και η αγορά της Κομοτηνής

«Παγωμένη» είναι η κίνηση στην αγορά της Κομοτηνής. Παρά τις δελεαστικές προσφορές των καταστηματαρχών λόγω της εκπτωτικής περιόδου, η κατανάλωση περιορίζεται στα άκρως απαραίτητα.

«Στην αγορά είναι δύσκολα τα πράγματα αυτή την περίοδο» -στο συμπέρασμα αυτό έχει οδηγηθεί η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, κα Κική Κωνσταντινίδου, κοιτώντας την κίνηση που σημειώνεται τις πρώτες εβδομάδες των χειμερινών εκπτώσεων. «Όπως ξεκινήσαμε το 2021 με μια ‘αρρωστημένη’ χριστουγεννιάτικη αγορά, η οποία δε δούλεψε καθόλου, τουλάχιστον όχι όπως θα έπρεπε να δουλέψει, έτσι συνεχίζουμε. Ήταν δηλαδή ένα διάστημα στο οποίο είχαν ληφθεί πάρα πολλά μέτρα λόγω Covid. Το βαρύ αυτό κλίμα συνόδευσε την έλευση του 2022 με την εκπτωτική περίοδο να μη μπορεί να κάνει τη διαφορά» ανέφερε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.
Παράλληλα, σημείωσε: «Η βαρυχειμωνιά η οποία ήρθε τις τελευταίες μέρες στη χώρα επιδείνωσε τα πράγματα». Η κα Κωνσταντινίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (26-1-2022), σημείωσε πως η αγορά σε μια επαρχιακή πόλη επηρεάζεται πάντα από το γενικό κλίμα και τη γενική κατάσταση «γιατί», όπως είπε, «η αγορά είναι ένας ‘ζωντανός’ οργανισμός ο οποίος καθημερινά ‘δοκιμάζεται’».

Σύμφωνα με την κα Κωνσταντινίδου, η πτώση του υδράργυρου, η άνοδος του αριθμού των κρουσμάτων, συνοδεύτηκαν και από «παγωμάρα» στην αγοραστική κίνηση. «Περιμέναμε να υπάρχει κίνηση λόγω των εκπτώσεων, όμως, δε συνέβη αυτό, και θέλουμε να δούμε πού θα καταλήξει» σημείωσε.
«Τα πράγματα για τους επαγγελματίες μετά από δέκα χρόνια κρίσης και δύο χρόνια επιδημιολογικής κρίσης μας έχουν οδηγήσει σε πολύ κρίσιμο σημείο για τις επιχειρήσεις, τους ιδιοκτήτες και τις ίδιες μας τις οικογένειες» τόνισε. Παράλληλα, πρόσθεσε πως ακόμη το κλίμα είναι αρνητικό, δύσκολο, αλλά, ωστόσο, οι οικογενειακές επιχειρήσεις αντέχουν. «Πολλά λουκέτα στην αγορά μας δεν έχουμε δει» είπε και πρόσθεσε «είναι οικογενειακές επιχειρήσεις, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τις κρατήσουμε ανοικτές».

Σύμφωνα με την πρόεδρο, αυτό που στην κυριολεξία «σώζει» τις επιχειρήσεις της περιοχής είναι η οικογενειακή διάρθρωση που τις χαρακτηρίζει. Περιγράφοντας μάλιστα τον οικογενειακό αγώνα σημειώνει: «Προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατηθούμε με πολλές ρυθμίσεις και με πολλές υποχρεώσεις τις οποίες τις έχουμε βάλει κι αυτές στον ‘πάγο’ γιατί δε μπορούμε να τις τακτοποιήσουμε και περιμένουμε να τελειώσει αυτή η δοκιμασία με την πανδημία για να δούμε πώς θα συνεχίσουμε με τον ‘Γολγοθά’ της επιχειρηματικότητας γιατί σήμερα αυτό είναι η επιχειρηματικότητα, ‘ένας Γολγοθάς’».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος