Στο πλευρό ενός 8χρονου αγοριού οι Πυροσβέστες της Ξάνθης

Δημόσια έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να στηρίξουν τους γονείς του 8χρονου Αλέξανδρου που πάσχει από διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή στον αγώνα που δίνουν προκειμένου να βελτιώσουν τη ζωή του, απεύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πυροσβεστών Ξάνθης, Τάσος Κωνσταντινίδης μιλώντας σήμερα Τρίτη στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» «Κάνουμε δημόσια έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια του μικρού Αλέξανδρου προκειμένου να ακολουθήσει πολυδάπανη θεραπεία» ανέφερε.

Η στήριξη μπορεί να δοθεί στη μητέρα του Αλέξανδρου (Θεοχαρίδου Κριστίνα, στο τηλέφωνο 6940327151) μέσω μεταφοράς με την εταιρεία Western Union ή μέσω Κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής τράπεζας (GR76011043500000435641388990 στο όνομα: Θεοχαρίδου Κριστίνα.

«Ο σύλλογος των Πυροσβεστών Νομού Ξάνθης βρίσκεται δίπλα στο μικρό Αλέξανδρο όπως κάνει σε όποια περίπτωση του ζητηθεί να είναι δίπλα στους συνανθρώπους και κυρίως στα μικρά παιδιά που έχουν πρόβλημα. Γι αυτό άλλωστε δημιουργήθηκε και ο Σύλλογος» ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου. Όπως είπε, ο μικρός Αλέξανδρος, επειδή ακριβώς δεν μπορεί να μιλήσει («παράγει μόνο ήχους» ανέφερε) και προκειμένου να βελτιωθεί κατά πολύ η ζωή του πρόκειται να ακολουθήσει μια πολυδάπανη θεραπεία με βλαστο-κύτταρα, η οποία κοστίζει 5.000 ευρώ . «Θα μπορεί να έχει περισσότερη κοινωνικότητα, αντίληψη και  επαφή» είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου ΠΑΣ Πυροσβεστών σημειώνοντας «έχουμε χρέος να είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους που έχουν προβλήματα και πολύ περισσότερο σε ένα μικρό παιδί, οκτάχρονο που αντιμετωπίζει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα» σημείωσε
Σύμφωνα με τον κο Κωνσταντινίδη παλιότερα οι εκδηλώσεις είχαν διαφορετικό χαρακτήρα τώρα με την πανδημία και τον κορονοϊό σεβόμενοι απόλυτα τις αποφάσεις της πολιτείας προσπαθούν να βρούν δράσεις που θα βοηθήσουν τον συνάνθρωπό και δεν θα γίνουν αιτία διασποράς του ιού. «Γι αυτό και κάνουμε δημόσια έκκληση όποιος μπορεί να βοηθήσει να το κάνει» είπε κι έσπευσε να επισημάνει «Στο παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις εκμετάλλευσης με τραπεζικούς λογαριασμούς για αυτό και επιλέξαμε την εταιρεία Western Union γιατί κάποιοι πήραν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας που είχε το πρόβλημα κι έβαλαν άλλους λογαριασμούς. Γι αυτό και καλό είναι σε κάθε κατάθεση να ενημερώνουν την μητέρα για να γνωρίζει ότι κατατέθηκαν τα χρήματα».

Σχέδια για νέες δράσεις υπάρχουν. «Η ανιδιοτελής προσφορά εξυψώνει τον άνθρωπο, του δίνει μπόι πολύ μεγαλύτερο από το ύψος του. Έχουμε χρέος όλοι μας είμαστε κοντά στον συνάνθρωπο να τον βοηθάμε στις δύσκολες στιγμές και να είμαστε όλοι μια αγκαλιά, να φτιάξουμε μια κοινωνία και έναν κόσμο πιο όμορφο, αν αυτό το ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας τότε θα γίνει. Αν ο καθένας κάνει το δικό του κόσμο όμορφο, θα γίνει και ο κόσμος όλος».
Τέλος, σημείωσε, με αφορμή και την Πανδημία, ότι εκείνο που προέχει είναι να διατηρηθεί η ενότητα των κατοίκων και να έχουμε μια κοινωνία ενωμένη για να αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα, μακριά, όπως είπε, « από κατηγοριοποιήσεις και διαχωρισμούς του τύπου: εμβολιασμένοι-ανεμβολίαστοι».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος