Στο Μέγαρο αύριο η ταινία «Κραυγή Γυναικών» στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη

Στο Μέγαρο αύριο η ταινία «Κραυγή Γυναικών» στη μνήμη της Μελίνας ΜερκούρηΗ Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Κομοτηνής και το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μελίνας Μερκούρη και τη συνεργασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, πραγματοποιούν την Παρασκευή στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, στις 7 το απόγευμα, αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη.

Το αφιέρωμα γίνεται με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννησή της, με την προβολή της ταινίας “Κραυγή Γυναικών” (1978), σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν και διασκευή σεναρίου Μίνωα Βολονάκη.

Εδώ και έναν μήνα στην Κομοτηνή έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες της Μελίνας Μερκούρη, από το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, οι οποίες απεικονίζουν την γυναίκα, ηθοποιό και πολιτικό, από τους αγώνες που έδωσε, αφήνοντας ένα ιδιαίτερο στίγμα σε όλους τους τομείς με τους οποίους ασχολήθηκε -με το μεγαλύτερο στον πολιτισμό. Ήταν αυτή που εμπνεύστηκε τον θεσμό των πολιτιστικών πρωτευουσών της Ευρώπης, όπως και την ίδρυση των ΔΗΠΕΘΕ σε όλη την Ελλάδα. Το υπουργείο Πολιτισμού, σε μια προσπάθεια να τιμήσει την Μελίνα Μερκούρη, φέτος που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή της, ονόμασε το 2020 “έτος Μελίνας Μερκούρη”.

Με την αυριανή προβολή της ταινίας ξεκινά μια συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ με το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, καθώς ο περιορισμένος χώρος του ΔΗΠΕΘΕ δε μπορεί να ανταποκριθεί στους όρους των υγειονομικών πρωτοκόλλων, και οι εκδηλώσεις είναι δυνατό να παρουσιαστούν στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, δίνοντας ζωή και σε αυτόν τον χώρο.

Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν την ταινία, που προβάλλεται δωρεάν, θα πρέπει να πάρουν την πρόσκληση, ως δελτίο εισόδου, με το οποίο θα εισέλθουν στο Μέγαρο. Να σημειωθεί πως το Μέγαρο χωράει 800 άτομα, αλλά λόγω των μέτρων θα μπουν 350, από διαφορετικές εισόδους και εξόδους. Οι πολίτες που θα βρεθούν στο Μέγαρο θα πρέπει να είναι εκεί μισή ώρα πριν την έναρξη της προβολής, προκειμένου να γίνει η τακτοποίηση των θεατών στις θέσεις, χωρίς συνωστισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος