Στο Ευρωκοινοβούλιο η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Βάμβακος στις 16 Οκτώβρη

Στις 16 του Οκτώβρη θα παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Βάμβακος στο Ευρωκοινοβούλιο και στους Ευρωβουλευτές το όραμα και τους στόχους για την καλύτερη προβολή του εξαιρετικού ποιοτικού προϊόντος Βαμβακιού που παράγει η Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα το 80% της παραγωγής είναι Ελληνικό Βαμβάκι και το 20% Ισπανικό!
Στο Ευρωκοινοβούλιο η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Βάμβακος στις 16 ΟκτώβρηΌπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Βάμβακος(σ.σ. η οποία έχει έδρα τη Λάρισα) Αντώνης Σιάρκος(εκ Σερρών) στόχος της σύστασης αυτού το φορέα, μετά από προσπάθειες αρκετών ετών είναι η ενίσχυσης της αναγνωρισιμότητας του προϊόντος με ευρωπαϊκό σήμα και να αποκτήσει μια ταυτότητα η οποία και θα αποτυπώνει την υψηλή ποιοτική στάθμη του, θα αυξήσει την αξία του και φυσικά την τιμή του!
«Θα πρέπει η μεγάλη αντιπροσωπεία στο Ευρωκοινοβούλιο να ενημερωθεί για το Ευρωπαϊκό Βαμβάκι για τα δύο ξεχωριστά χαρακτηριστικά του που είναι η υψηλή ποιότητα, καθώς και ο υπεύθυνος τρόπος της ποιοτικής του παραγωγής, με σφραγίδα της προστασίας του περιβάλλοντος με ότι αυτό σημαίνει για την κλιματική αλλαγή», τόνισε ο κ. Σιάρκος.
Στον φορέα συμμετέχουν η Πανελλήνια Ένωση Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος (ΠΕΕΕΒ), η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος (ΔΟΒ), η Ένωση Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών (ΣΕΒΚ), οι δύο Ενώσεις Εκκοκκιστών της Ισπανίας (AEDA & ADESUR), η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος της Ισπανίας και το Εθνικό Κέντρο Βάμβακος της Ισπανίας (CAN) ενώ επίκειται και η ένταξη της Eurocoton του φορέα των Ευρωπαϊκών Κλωστοϋφαντουργικών Ενώσεων.
Κύριος σκοπός της σύστασης του φορέα είναι η δημιουργία, κατοχύρωση και προώθηση ενός Εμπορικού Σήματος Ευρωπαϊκού Βάμβακος (EU Cotton) που να προσδίδει ταυτότητα στο προϊόν που παράγεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το σήμα ήδη συνοδεύει τα παραγόμενα δέματα βάμβακος-με τις απαραίτητες προϋποθέσεις- εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η χρήση του επεκτείνεται σε όλα τα στάδια της αλυσίδας αξίας μέχρι και τα τελικά προϊόντα ένδυσης με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση του καταναλωτή.
Μελλοντικός, αλλά και άμεσος στόχος του φορέα είναι η αναγνώριση, διαφύλαξη και προώθηση του ευρωπαϊκού βαμβακιού κυρίως εντός της Ε.Ε. αλλά και διεθνώς.
Φυσικά τα μηνύματα που θα εκπέμπονται στις αγορές θα είναι ξεκάθαρα πως το προϊόν θα είναι ευρωπαϊκής στήριξης, δηλαδή θα υποστηρίζει τον συγκεκριμένο δομημένο τρόπο παραγωγής ,ο οποίος θα έχει και την σφραγίδα της προστασίας του περιβάλλοντος, κάτι το οποίο και λόγω της κλιματικής αλλαγής, είναι ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΟ για τους εν δυνάμει αγοραστές.
Όπως αποκάλυψε ο κ. Σιάρκος θα υπάρξουν κι άλλες δράσεις για την στοχευμένη προώθηση του προϊόντος και μάλιστα μία από αυτές που θα τρέξει, είναι με το σύνθημα, «Απολαύστε είναι Ευρωπαϊκό».
Τέλος σχολιάζοντας την πτώση κατά 20% της τιμής του βάμβακος, το απέδωσε στις διεθνείς συγκυρίες, οι οποίες δεν φαίνονται να υποστηρίζουν το προϊόν…Γι’ αυτό το λόγο και προχωρήσαμε σε αυτό τον φορέα, να θωρακίσουμε και να προστατεύσουμε το δικό μας προϊόν με τα κατάλληλα μηνύματα στις αγορές», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Σιάρκος.

Παράλληλοι στόχοι του νεοσύστατου οργανισμού όπως είχαν αποτυπωθεί είναι :
• Να διαμορφώνει και να εκφράζει τις απόψεις και θέσεις των μελών του στις στρατηγικές και πρακτικές που αναπτύσσονται στην παραγωγή και τη βιομηχανία βαμβακιού, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
• Να εκπροσωπεί τα μέλη του ενώπιον των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων Διεθνών οργανισμών προκειμένου να στηρίξει και να προάγει τα οικονομικά, κοινωνικά και οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα του φορέα.
• Να συμβάλλει στην εναρμόνιση των ευρωπαϊκών πολιτικών και πρακτικών σε σχέση με την παραγωγή βαμβακιού σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
• Να προωθεί την αύξηση και βελτίωση της παραγωγής βαμβακιού στην ΕΕ μέσω βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων που να εξασφαλίζουν την ιχνηλασιμότητα της χρησιμοποιούμενης πρώτης ύλης σε όλα τα στάδια της αλυσίδας αξίας.

Το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Σιάρκου στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στη Βασιλική ΜΑχαίρα

https://drive.google.com/open?id=1RBizHWSX0fFWHmGDROFXvbgWoxCtE8eg

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος