Στο επίκεντρο συνάντησης Τοψίδη- Κοσμίδου η αναβάθμιση του εξοπλισμού του νοσοκομείου Ξάνθης

Η αναβάθμιση και βελτίωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, καθώς και η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχε ο Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ξάνθης Ζωή Κοσμίδου. Με χρηματοδότηση 1.627.000 ευρώ το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης αποκτά σύγχρονα ιατρικά προϊόντα, μηχανήματα και εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 25 Νοεμβρίου 2025 το Νοσοκομείο μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Πολυξένη Μπρίκα και  Περιφερειακούς Συμβούλους. Εκεί ανακοίνωσε την ένταξη της Πράξης «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΝΞ» στο Πρόγραμμα «ΑΜΘ 20212027» στην Προτεραιότητα «Ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής (ΕΤΠΑ)». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Παράλληλα ο κ. Τοψίδης ενημέρωσε την κα Κοσμίδου για τη θετική εισήγηση στήριξης του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Ξάνθης που τέθηκε  προς συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ. Συγκεκριμένα, η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ προτείνει την παροχή μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης για διάστημα δύο ετών σε 10 επικουρικούς ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι θα στελεχώσουν το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας που αποσκοπεί στην -προσέλκυση και παραμονή εξειδικευμένων ιατρών στο Νοσοκομείο και τελικά στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος