Στο ελληνικό δίκτυο με ποτάμια συμμετέχει ο Δήμος Ξάνθης

Στο Ελληνικό Δίκτυο με ποτάμια συμμετέχει ο Δήμος Ξάνθης, ένα δίκτυο που ιδρύθηκε το 2006 ως μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με 26 μέλη- δήμους που διαρρέονται από ποτάμια.

Όπως εξήγησε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο εκπρόσωπος του Δήμου Ξάνθης στο Δίκτυο αυτό, ο κος Σάββας Μελισσόπουλος σκοπός του Ελληνικού Δικτύου είναι η ανάληψη και η υλοποίηση πολιτικών που αφορούν στην περιβαλλοντική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη των παραποτάμιων συστημάτων του.

Στο ελληνικό δίκτυο με ποτάμια συμμετέχει ο Δήμος Ξάνθης«Είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο που δίνει την ευκαιρία σε κάθε δήμο μέσα από αυτό να αναπτύξει δράσεις για τα ποτάμια» είπε ο κος Μελισσόπουλος με αφορμή τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΑΠΘ της Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση Διημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη τον Φεβρουάριο.
Στόχος, η αξιοποίηση των παραποτάμιων οικοσυστημάτων του Δήμου. Να αναδειχθούν δηλαδή καλές πρακτικές με στόχο την προστασία, την αξιοποίηση ποταμιών, αλλά και τους τρόπους αποκατάστασης και βιώσιμης διαχείρισής τους. Αναγκαία προϋπόθεση, όπως είπε ο κος Μελισσόπουλος η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, καθώς το υπάρχον, «προκαλεί μεγάλες αγκυλώσεις», όπως εξήγησε, «έχει αλληλοκαλύψεις» με ποτάμια που υπάρχουν, ανήκουν στην Περιφέρεια, στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και έτσι οι Δήμοι είναι “δύσκαμπτοι” για να προχωρήσουν σε έργα καθαρισμού κι αποκατάστασης των προβλημάτων που υπάρχουν, αλλά και σε έργα ανάπτυξης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος