Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 3ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κομοτηνής διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης προς την τοπική κοινωνία.
Μέσα από αυτή, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να βιώσουν έμπρακτα τις αξίες της αλληλεγγύης, της ενεργού πολιτειότητας και της ανιδιοτελούς προσφοράς, αντιλαμβανόμενοι ότι ακόμη και μια μικρή πράξη μπορεί να γίνει πολύτιμο δώρο ζωής για κάποιον συνάνθρωπο.
Πρόκειται για μια κοινή πρωτοβουλία, του Συλλόγου Διδασκόντων, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, και των μαθητών του σχολείου, με σύνθημα «Ενώνουμε δυνάμεις – προσφέρουμε ζωή», και με σκοπό την ενίσχυση της κουλτούρας του εθελοντισμού και της κοινωνικής ευθύνης.
Η ενέργεια, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου, από τις 10:00 έως τις 13:00, στον χώρο του σχολείου (Φιλίππου 33, Κομοτηνή), υποστηρίζεται από το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης, τη Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του «Σισμανόγλειου» Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών & Φίλων Ροδόπης, «Δύναμη Ψυχής».
Παράλληλα, οι μαθητές δημιούργησαν την αφίσα της εκδήλωσης, ενημερωτικά βίντεο για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ηχογραφημένα μηνύματα για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, και σελιδοδείκτες που θα προσφερθούν στους εθελοντές αιμοδότες ως αναμνηστικό.
Δεδομένου ότι η περσινή, πρώτη διοργάνωση, γνώρισε μεγάλη επιτυχία, με σημαντική συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών και πολιτών της Κομοτηνής, αποδεικνύοντας στην πράξη τη δύναμη της συλλογικής προσφοράς και της κοινωνικής ευαισθησίας, η σχολική κοινότητα του 3ου Πειραματικού ΓΕ.Λ. Κομοτηνής απευθύνει και φέτος κάλεσμα συμμετοχής: «Ελάτε να γίνουμε κρίκος στην αλυσίδα της ζωής και της ελπίδας!».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος