Στην Κομοτηνή η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης

Με κάθε λαμπρότητα η Κομοτηνή υποδέχτηκε χθες την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης από την ομώνυμη ιερά Μονή Βαθυρρύακος στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στην Κομοτηνή η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης
Οι επίσημοι την ώρα της υποδοχής

Κατά τη διάρκεια της υποδοχής παρόντες ήταν  οι Μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμωνος και Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος. Από κοινού με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κο Παντελεήμονα που τους προσκάλεσε τέλεσαν Μέγα Πανηγυρικό Ἑσπερινό.

Στην Κομοτηνή η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης
Ιερείς και πιστοί παρόντες τη στιγμή της υποδοχής

Παρόντες επίσης ήταν οι Βουλευτές Ροδόπης Ε. Στυλιανίδης και Δ. Χαρίτου, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας Ζωή Κοσμίδου, η πρόεδρος του ΔΣ Κομοτηνής Κλεοπάτρα Στογιανίδου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Αντώνης Γραβάνης και Ελένη Λαφτζή. Η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Μαίρη Κοσμίδου.Εκπρόσωποι των Αστυνομικών και Στρατιωτικών Αρχών. Και δεκάδες πιστοί που έραναν την εικόνα με άνθη κατά την άφιξή της φορώντας μάσκες αλλά όχι και κρατώντας πάντα αποστάσεις.

Η εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης, που κάθε χρόνο παραμονή της Εθνικής Εορτής Τοπικής Σημασίας, της 14ης Μαίου, “αφήνει” την Μονή και “έρχεται” στην Κομοτηνή, θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό έως τις 21ης Μαΐου 2021.

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες video:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος