Στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία η αυριανή απεργιακή κινητοποίηση

Υπό τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία πραγματοποιείται η αυριανή απεργία που κήρυξαν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Μήνυμα κατά του πολέμου στην Ουκρανία θα στείλουν διοργανωτές και συμμετέχοντες στην απεργιακή κινητοποίησης της κεντρικής πλατείας της Κομοτηνής. Και ταυτόχρονα μήνυμα υπέρ της ειρήνης.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την από κάθε άποψη παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την ίδια ώρα, όμως, ζητάμε να καταδικαστούν και όσοι άλλοι υποδαυλίζουν και συντηρούν αυτή την κρίση που υπάρχει στην Ουκρανία και αυτοί έχουν όνομα είναι: Οι ΗΠΑ, το Νατο κι η ΕΕ» ανέφερε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (5-4-2022) ο Δημήτρης Μάγγας, προεδρεύων στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι καταδικάζουν από την πλευρά τους «πάντα όποια πολεμική σύρραξη προκαλεί θανάτους, προσφυγιά, όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά και στην Υεμένη, στο Σουδάν, στο Αφγανιστάν, στο Ιρακ, παντού!» Προσθέτοντας σε αυτό το σημείο ότι 2,5 εκ. Σουδανοί πρόσφυγες ξεριζώθηκαν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα χωρίς να αναφερθεί το παραμικρό. «Καταδικάζουμε κάθε είδους εισβολή» επανέλαβε. Στην ανακοίνωση δε που έχει δημοσιευτεί γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην πριν από 48 χρόνια εισβολή και κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία και τα στρατεύματά της.
Σύλλογο γυναικών Ροδόπης που σημειώνει ότι «Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας έρμαια της δολοφονικής μηχανής».Αλλά και από την ΕΝΙΔΥΚ. Απαράδεκτη τέλος χαρακτηρίζει την εισβολή της Ρωσίας και το ξέσπασμα του πολέμου και ο Σύλλογος στις ΔΟΥ Ροδόπης λέγοντας: “Στεκόμαστε αλληλέγγυοι απέναντι στους λαούς της Ουκρανίας, της Ρωσίας, στους πρόσφυγες που δημιουργούν όλοι οι ληστρικοί πόλεμοι”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος