Στέλιος Μωραϊτης: Απαιτούνται εξειδικευμένα μέτρα για τον Νομό Ξάνθης

Ο Στέλιος Μωραϊτης, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ξάνθης είναι ένας άνθρωπος που αγαπά πολύ τον τόπο του, στηρίζει τους συναδέλφους του και πρωτοστατεί πάντα σε ωραίες πρωτοβουλίες προβολής της περιοχής και των προϊόντων της.

«Η Ξάνθη μας βρέθηκε πάλι στη δίνη του κορονοϊου.» δηλώνει εμφανώς προβληματισμένος και εξηγεί με τρόπο απλό: « Η Ξάνθη έχει τρεις οικονομικούς πυλώνες, εκτός από τις δέκα εξαγωγικές σοβαρές επιχειτρήσεις του Νομού μας :το καρναβάλι, τις γιορτές της παλιάς πόλης και τον τοπικό πλούτο , την παραγωγή μας. Αυτή τη στιγμή έχουν καταστραφεί και οι τρεις.»

Ο Στέλιος Μωραϊτης, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ξάνθης

Όπως τονίζει ο κος Μωραϊτης «Το καρναβάλι της Ξάνθης δεν έγινε, φοβάμαι πάρα πολύ πως λόγω των τελευταίων εξελίξεων χάνεται η ευκαιρία να γίνουν και οι γιορτές της Παλιάς Πόλης.» Αποκαλύπτει μάλιστα πως ως Επιμελητήριο είχε δρομολογήσει με τους συνεργάτες του τη διοργάνωση και μιας Βαλκανικής Έκθεσης, η οποία πιθανόν να αναβληθεί. «Επίσης, προγραμματίζαμε να βραβεύσουμε έναν μεγάλο επιστήμονα στα Άβδηρα Ξάνθης με την παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας. Θα δίναμε δηλαδή το βραβείο «Δημόκριτος» στον κο Δασκαλάκη κι αυτό το είχαμε προγραμματίσει κι αυτό αναβάλλεται. Η οικονομία μας ό,τι θα εισέπραττε από αυτές τις δραστηριότητες στοχευμένα τα χάνει ή πηγαίνουν πολύ πίσω.»

«Ο επιχειρηματικός κόσμος της Ξάνθης, όλοι οι παραγωγικοί φορείς έχουμε προτείνει εδώ και ένα μήνα στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, σε όλους τους αρμόδιους φορείς να δοθεί στην Ξάνθη κάποια οικονομική ενίσχυση. Τώρα είναι επιβεβλημένο να γίνει αυτό, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Η Ξάνθη χάνει και το καλοκαίρι της και μαζί την ευκαιρία της ανάκαμψης.» δηλώνει ο κος Μωραϊτης και σπεύδει να προσθέσει ότι: «Τα τοπικά προϊόντα τιμωρούνται για άλλη μια φορά. Έχασαν την ευκαιρία οι παραγωγοί μας να πουλήσουν όλα τα προϊόντα. Μόλις ξεκίνησαν, σταματούν, μένουν χωρίς οικονομικούς πόρους. Καθώς επίσης και οι άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται στις λαϊκές.»
Για να καταλήξει λέγοντας πως αυτό που ζητούν είναι εξειδικευμένα μέτρα για τον Νομό Ξάνθης μην ξεχνώντας να αναφέρουν την επιδότηση του 12% του κόστους της εργασίας στις επιχειρήσεις της περιοχής, προκειμένου, όπως τονίζει ο έμπειρος παράγοντας « για να ανακάμψει η οικονομία και να κρατηθούν ζωντανές αυτές οι επιχειρήσεις.»
Φώτο:Στυλιανός Μωραϊτης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ