Στεγαστική Αποκατάσταση, διαγραφή δανείων και Ελληνική Ιθαγένεια ζητούν οι Παλιννοστούντες Πόντιοι

Στεγαστική αποκατάσταση, διαγραφή δανείων σε ευάλωτες ομάδες και άμεσα απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας, ζητούν οι Παλιννοστούντες Πόντιοι.

«Ζητούμε και διεκδικούμε να σταθεί στο ύψος της η Πολιτεία για αυτά που τους υποσχέθηκε, δηλαδή στεγαστική αποκατάσταση και ιθαγένεια. Ειδικότερα  διαγραφή των δανείων για  τις ευάλωτες ομάδες των παλιννοστούντων. Σε ότι αφορά  την ιθαγένεια  οι παλιννοστούντες Πόντιοι, χαρακτηρίζονται  ως αλλογενείς αλλοδαποί και θα πρέπει να περάσουν από επιτροπές για να αποδείξουν πως έχουν Ελληνική συνείδηση».

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ η πρόεδρος του Συλλόγου Παλιννοστούντων, Έλενα Τατεβοσιάν, για τις κινητοποιήσεις των Παλιννοστούντων Ποντίων σε πόλεις της Ελλάδας, ανάμεσά τους και η Κομοτηνή, για την ισχύ της Εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου, για τα στεγαστικά δάνεια, αλλά και τις συντάξεις. Για το συγκεκριμένο θέμα ετοιμάζεται ψήφισμα και θα αποσταλεί στην Βουλή των Ελλήνων.

Σε ότι αφορά το  θέμα της ιθαγένειας και το αίτημα για απλοποίηση των διαδικασιών,  θα τεθεί σε συνέδριο που θα γίνει τον Ιανουάριο του 2023 στην Αλεξανδρούπολη.

Υπενθυμίζεται πως στην πρόσφατη επίσκεψή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και Υπεύθυνος για το Ταμείο Ανάκαμψης, Θόδωρος Σκυλακάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και απαντώντας για τους Παλιννοστούντες, υπογράμμισε πως είναι θέμα χρόνου η Πολιτεία και οι Τράπεζες να βρουν την λύση για την ισχύ εκ νέου της Εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου, να μπορέσουν να υπαχθούν, όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στις 120 δόσεις και να μπορέσουν να αποπληρώσουν το δάνειό τους.

Σύνταξη: Βασιλική Μαχαίρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος