Σταθερότητα στις πωλήσεις τους καταγράφουν τα παραδοσιακά βιβλιοπωλεία σε Ροδόπη και Ξάνθη

Σταθερότητα στις πωλήσεις τους που δεν γεννά αισιοδοξία καταγράφουν τα παραδοσιακά βιβλιοπωλεία. Το σκηνικό δεν στάθηκε ικανή να ανατρέψει ούτε η νέα σχολική χρονιά. Δύο μήνες μετά την έναρξή της και οι πωλήσεις είναι στο «ναδίρ» δηλώνουν στο www.ertnews.gr ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στο χώρο.

«Σημειώνεται μια σταθερότητα στην κατανάλωση, και μείωση της γραφικής ύλης και των σχολικών ειδών.» σημειώνουν κι εξηγούν ότι τόσο το τετράδιο, όσο και μολύβι- στυλό να παραμένουν στα αζήτητα τις περισσότερες ώρες του προγράμματος (ενδοσχολικού και εξωσχολικού) λόγω της χρήσης του Η/Υ, του tablet και του κινητού.

Έτσι, παραδοσιακοί βιβλιοπώλες- άριστοι γνώστες του χώρου δεν δηλώνουν αισιόδοξοι. Το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεών τους, η μείωση της αγοραστικής δύναμης και η περιορισμένη κατανάλωση έχει ως αποτέλεσμα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια να λειτουργούν μετ’ εμποδίων οι χώροι, που ασχολούνται αποκλειστικά με την πώληση του βιβλίων και της γραφικής ύλης, «χάσαμε τη «μάχη» με την Τεχνολογία, δεν κερδίσαμε τη νέα γενιά» δηλώνουν χαρακτηριστικά στο www.ertnews.gr παραδοσιακοί βιβλιοπώλες της περιοχής. Παράλληλα, σημειώνουν ότι η γραφή λείπει από όλες τις Βαθμίδες Εκπαίδευσης. Μαζί και το ενδιαφέρον για ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων.

Όσον αφορά στην καταναλωτική συμπεριφορά των γονιών; «Είναι επιφυλακτικοί, περισσότερο από ποτέ και συντηρητικοί στις αγορές τους» απαντούν και προσθέτουν ότι ομοίως «συγκρατημένοι» ως προς τις απαιτήσεις τους για αγορές γραφικής ύλης, είναι και οι εκπαιδευτικοί. «Συμμερίζονται τις δυσκολίες των γονιών ερμηνεύοντας σωστά τη συμπεριφορά των μαθητών τους» σημειώνουν.
Ιδιαίτερη, τέλος, αναφορά κάνουν στην μεγάλη πτώση που σημειώθηκε στην χονδρική διακίνηση ξενόγλωσσων βιβλίων, λόγω του λουκέτου που έβαλαν τα προηγούμενα δεκατρία χρόνια μεγάλες εταιρείες πώλησης βιβλίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος