Στα Παγούρια Ροδόπης η ανησυχία για κορονοϊό και οικονομικά προβληματίζει τους κατοίκους

Με τις συνήθειες που άφησε ο covid, αλλά και τις καινούργιες που πρόσθεσαν οι οικονομικές δυσκολίες της εποχής παλεύουν οι κάτοικοι στα Παγούρια της Ροδόπης. 450 μόνιμοι όλοι κι όλοι το χειμώνα, γεωργοί, κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες κι εργάτες, που γίνονται 900 την περίοδο του καλοκαιριού ζωντανεύοντας πιο πολύ τον τόπο τους.

Στα Παγούρια Ροδόπης η ανησυχία για κορονοϊό και οικονομικά προβληματίζει τους κατοίκους«Ο κόσμος είναι πολύ φοβισμένος ακόμη» παρατηρεί μιλώντας στο www.ertnews.gr ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, ο κος Τζουγκρανάς Γεώργιος και στέκεται στην πολύ πεσμένη κίνηση που σημειώνεται. «Ακόμη και η διέλευση των οχημάτων έχει περιοριστεί στο ελάχιστο σε σχέση με παλιότερα καλοκαίρια, όχι πολύ μακρινά.» δηλώνει προσθέτοντας ότι λόγω της ανόδου στις τιμές των καυσίμων από τον οικισμό με κατεύθυνση την παραλιακή ζώνη διέρχονται πιο λίγα αυτοκίνητα, με επιβαίνοντες κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας. «Οι μεγαλύτεροι είναι πιο «κουμπωμένοι»» παρατηρεί.

Στα Παγούρια Ροδόπης η ανησυχία για κορονοϊό και οικονομικά προβληματίζει τους κατοίκουςΜειωμένη κίνηση – μειωμένα και τα έσοδα των τοπικών επιχειρήσεων, έτσι νέα επιχειρηματικά «βήματα» απουσιάζουν. Όχι όμως και τα σχέδια – εργασίες επίλυσης των προβλημάτων, εξωραϊσμού και αναβάθμισης του οικισμού. Η κεντρική πλατεία πρώτη στη λίστα προς ανακαίνιση. Ομοίως καθημερινός και ο αγώνας για την αποκομιδή σκουπιδιών, για επαρκή και κατάλληλο φωτισμό, για αντιπλημμυρική θωράκιση, αλλά και για τις κοπές χόρτων. «Η ανάθεση στους εργολάβους καθυστερεί μια δουλειά που πρέπει να γίνει την ίδια περίοδο σε όλους τους οικισμούς του δήμου» παρατηρεί.

Αν και Παγούρια στο όνομα, πίνουν εμφιαλωμένο νερό οι κάτοικοι του οικισμού
Τέλος, στέκεται στη «συνήθεια» των κατοίκων, κατά 90% του συνόλου, να αγοράζει πόσιμο νερό, εμφιαλωμένο, μην παραγκωνίζοντας την ανησυχία που τους συντροφεύει χρόνια τώρα. «Το νερό, έχουμε πάρει τη διαβεβαίωση από τις αναλύσεις που έγιναν ότι είναι κατάλληλο για πόση, ωστόσο, η συνήθεια της αγοράς και της εμπιστοσύνης στο εμφιαλωμένο μας συντροφεύει σχεδόν όλους » δηλώνει ο κος Τζουγκρανάς προσθέτοντας ότι η υλοποίηση του Φράγματος των Συμβόλων θα έδινε λύση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος