Από τα καλύτερα το Μικροβιολογικό του Κέντρου Υγείας Κομοτηνής

Από τα καλύτερα το Μικροβιολογικό του Κέντρου Υγείας ΚομοτηνήςΣτα καλύτερα Μικροβιολογικά Τμήματα των Κέντρων Υγείας της χώρας συγκαταλέγεται το μικροβιολογικό Τμήμα του Κέντρου Υγείας Κομοτηνής βάσει του αριθμού των ασθενών που εξυπηρετεί.

Για να ενισχύσουν μάλιστα αυτή την προσπάθεια των εργαζομένων πρόσφατα ενίσχυσαν την λειτουργία του με έναν ανοσολογικό αναλυτή. Σύμφωνα με την κα Αντωνία Δεμίρη, επιστημονικά υπεύθυνη του Μικροβιολογικού Τμήματος- επικουρική μικροβιολόγος- ειδικός γιατρός, καθημερινά εξυπηρετείται ένας μεγάλος αριθμός ασθενών, κυρίως άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσέλθουν σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Από τα καλύτερα το Μικροβιολογικό του Κέντρου Υγείας ΚομοτηνήςΠρόκειται για τουλάχιστον πενήντα άτομα την ημέρα. «Προς το παρόν είναι ένας αριθμός ασθενών που μπορούμε να τον δεχόμαστε χωρίς ραντεβού. Αν έρθει δηλαδή κάποιος μεταξύ 07:30-09:00 που κάνουμε τις αιμοληψίες μπορεί να εξυπηρετηθεί άμεσα , να πάρει και τα αποτελέσματα του την επόμενη μέρα» δηλώνει η κα Δεμίρη και σημειώνει πως εκτός από τις αιματολογικές και τις βιοχημικές εξετάσεις αξιοποιώντας τον ανοσολογικό αναλυτή μπορούν και καλύπτουν ένα μεγάλο τμήμα εξετάσεων.

Από τα καλύτερα το Μικροβιολογικό του Κέντρου Υγείας ΚομοτηνήςΣτο Μικροβιολογικό Τμήμα του Κέντρου Υγείας εργάζονται πέντε παρασκευάστριες ΤΕ και ΔΕ και αναμένουν ακόμη μια πρόσληψη μιας μόνιμης ειδικού μικροβιολόγου, με την προσθήκη της οποίας θα δίνεται η δυνατότητα να εξυπηρετηθεί ακόμη μεγαλύτερος αριθμός ασθενών. «Δεν το περίμενα τόσο οργανωμένο το Κέντρο Υγείας, δεν περίμενα ότι θα εξυπηρετούνται τόσοι πολλοί. Υπάρχει διάθεση και προσωπικός κόπος και έτσι ασθενείς και συνοδοί φεύγουν ικανοποιημένοι» δηλώνει η κα Δεμίρη, που πρόσφατα και εκείνη ανέλαβε την ευθύνη του Τμήματος επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά ότι: «Οι εξετάσεις που γίνονται στο Κέντρο Υγείας είναι οι πιο απλοϊκές που κάνουν οι άνθρωποι, προληπτικοί έλεγχοι για ζάχαρο, ουρία, γενικές αίματος , εξυπηρετούνται και οι καρκινοπαθείς».
Φώτο: Η κα Αντωνία Δεμίρη δίπλα στο ανοσολογικό μηχάνημα και ο χώρος του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου ρεπορτάζ κείμενο- φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος