Στ. Γεωργιάδης: Απαλλακτικός μηχανισμός στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτικά εργαλεία για επιχειρήσεις στην ΑΜ-Θ

“Επιστρέφει η αναγκαία Ρευστότητα πόσο πολύτιμη για τις ημέρες που διανύουμε, αλλά και αποκαθίσταται και μια μεγάλη βλάβη απέναντι στους επιχειρηματίες, που αυτό καταργήθηκε με την προηγούμενη κυβέρνηση», τόνισε μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Δράμας και μέλος της ΚΕΕ, Στέφανος Γεωργιάδης.
Ο λόγος για την επιδότηση του κόστους εργασίας 12% του ΟΑΕΔ, που είχε καταργήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού σύμφωνα με την ΕΕ.
Μετά από τρία χρόνια υποσχέσεων η κυβέρνηση υπέγραψε την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, έτσι όπως τον ανακοίνωσε αποκλειστικά στην ΕΡΤ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, η πλατφόρμα των αιτήσεων για τους συμψηφισμούς θα είναι έτοιμη εντός Ιουνίου, όπως και οι βεβαιώσεις των οφειλών των επιχειρηματιών.
Ο κ. Γεωργιάδης στάθηκε και στα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα τρέξουν το επόμενο χρονικό διάστημα από το ΕΣΠΑ τον Αναπτυξιακό νόμο και το Ταμείο Ανάκαμψης, που θα είναι αντίστοιχα για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, τις μεσαίες, αλλά και τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις. «Ειδικά για το ΕΣΠΑ θα ισχύσει μάλιστα και ο απαλλακτικός μηχανισμός χωρίς το de minimis( το πλαφόν των 200.000 ευρώ στην τριετία). Από τις επαφές μου με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, θα τρέξουν καθυστερημένες πληρωμές των προγραμμάτων ΟΠΑΑΧ και Leader», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.
Τέλος στάθηκε και στις ανοικτές πόρτες της Δομής Καινοτομίας, μια δράση που υλοποιείται αυτές τις μέρες έως την προσεχή Παρασκευή, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για την ιδιαίτερη σημασία που έχει η Θερμοκοιτίδα των εν δυνάμει νέων επιχειρήσεων. «Αυτό που επίσης επιδιώκουμε είναι να βρίσκουμε και τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία για να παίρνουν άμεσα σάρκα και οστά οι επιχειρήσεις που κρατιούνται στη ζωή της οικονομίας, δηλαδή στην θερμοκοιτίδα», τόνισε καταλήγοντας ο κ.Γεωργιάδης.

Η συνέντευξη του κ. Γεωργιάδη στην ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος