Σπύρος Τσιλιγγίρης: Καταβάλλονται αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ

Στην πληρωμή αποζημιώσεων για καταστροφές αγροτικών καλλιεργειών από παγετό προχωρά ο ΕΛΓΑ, ενημερώνει ο βουλευτής Ξάνθης της Ν.Δ κ. Σπύρος Τσιλιγίρης, ο οποίος επισημαίνει ότι όσοι αγρότες δεν καλύφθηκαν θα στηριχθούν από όλα τα υπόλοιπα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ο κ. Τσιλιγγίρης επισημαίνει: «Σε πρωινή επικοινωνία, από την Κρήτη όπου βρίσκεται, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά ενημερώθηκα, ότι σε πείσμα όλων όσων αντιτάχθηκαν και πολέμησαν πολιτικά την ενίσχυση των αγροτών που επλήγησαν από τον παγετό, ενώ οι καλλιέργειές τους ήταν σε βλαστικό (προανθικό) στάδιο, σήμερα το ΥΠΑΑΤ μέσω του ΕΛΓΑ, προχωρά στην πληρωμή των προκαταβολών ύψους 70%.

Αποτελεί επίσης δέσμευση του ΥΠΑΑΤ ότι, για την ενίσχυση των καλλιεργειών, αλλά και των παραγωγών που δεν καλύπτονται σε αυτή την πρώτη φάση, θα αξιοποιηθούν όλα τα υπόλοιπα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου άμεσα να στηριχθούν με δίκαιο τρόπο όλοι όσοι επλήγησαν.

Σε αυτή τη δεύτερη φάση θα ενταχθούν και οι καλλιεργητές της Ξάνθης που επλήγησαν και δεν μπόρεσε το Υπουργείο να τους συμπεριλάβει στην πρώτη φάση λόγο τεχνικών προβλημάτων.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που γίνονται αυτού του είδους αποζημιώσεις στα πλαίσια της προσπάθειας να υπηρετηθεί ο πρωτογενής τομέας και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που η κλιματική κρίση προκαλεί.

Επίσης θα ήθελα να δηλώσω ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα έχουμε και άλλα ευχάριστα νέα για τους αγρότες της περιοχής μου, αποτέλεσμα της προσπάθειας μου και της αρίστης συνεργασίας μου με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Σύνταξη: Σαμή Καραμπουγιούκογλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος