Σπουδές στην Κομοτηνή – Τι λένε φοιτητές

Πρώτος μήνας της δια ζώσης λειτουργίας του ΔΠΘ, τριάντα ημέρες παρουσίας στην Κομοτηνή, και οι εντυπώσεις των νεοεισερχόμενων φοιτητών και των φοιτητριών γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ της.

Φοιτήτρια από την Καρδίτσα η Βάγια, στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, με όνειρα και σχέδια όχι μόνο για την ολοκλήρωση των σπουδών, αλλά και για ένα μεταπτυχιακό αμέσως μετά. Τι κι αν η αρχική επιλογή της ήταν η Κοινωνική Εργασία; Πέρασε στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, το αγάπησε και συνεχίζει.

Στο πλευρό της η μητέρα της, Ιφιγένεια: «Είναι πολύ πιο οικονομική η Κομοτηνή από ό,τι οι άλλες μεγάλες πόλεις και έχει ποιότητα ζωής, είναι ήσυχη κι ασφαλής πόλη, ό,τι ώρα και αν την περπατήσει κανείς» μας είπε έχοντας την εμπειρία από τις σπουδές της μεγάλης της κόρης. «Η Κομοτηνή μου θυμίζει λίγο την Καρδίτσα, έχουμε το ίδιο κλίμα και την ίδια μορφολογία.»

Πιο εκεί άλλη φοιτήτρια από την Καβάλα, επίσης πρωτοετής. «Η Κομοτηνή δεν ήταν πρώτη μου επιλογή, αλλά μου αρέσει πολύ». Βρίσκει την πόλη πάρα πολύ ήσυχη και προσθέτει, «δεν έχω κάτι να φοβάμαι, ύστερα είναι πάρα πολύ όμορφη» λέει, μιλώντας με ενθουσιασμό για το Τμήμα της –«λένε πώς οι σπουδές οδηγούν σε επαγγελματική αποκατάσταση, έχει προοπτικές, θα δείξει». Κρατά την ησυχία της για αρχή, και την παρουσία τόσων πολλών φοιτητών που μόνο καλά συναισθήματα της δημιουργούν. Όσον αφορά στην πρώτη εντύπωση; «Κυρίως τα πολλά πάρτι στην πολυκατοικία, είναι όλοι τους φοιτητές και τα πάρτι είναι πολλά» λέει και γελά -με κατανόηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος