Σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης: Συχνά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί περικόπτουν τις μισές θεραπείες

“Πολλές οικογένειες βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να ανακαλύπτουν ότι μόλις το παιδί τους ενηλικιώνεται (μετά τα 18 έτη), συχνά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί περικόπτουν τις μισές θεραπείες με την δικαιολογία πως δεν είναι πλέον απαραίτητες”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ροδόπης, Τρύφωνας Καρούντζος.

Όπως σημειώνει, αυτή η “δυσάρεστη έκπληξη” για τους γονείς των ΑμεΑ γίνεται “χωρίς κάποια επαναξιολόγηση, χωρίς κάποια εκτίμηση των αναγκών που είναι κατά βάση, ισόβιες”.

Σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης: Συχνά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί περικόπτουν τις μισές θεραπείες
Ο Τ. Καρούντζος (δεξιά) σε παλαιότερη συνάντηση με τον δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών

Σύμφωνα με τον κ. Καρούντζο: “Η διακοπή παροχής των απαραίτητων θεραπειών για τα ΑμεΑ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις οδηγίες των ιατρών και των θεραπευτών αλλά και κατά παράβαση των ίδιων των νόμων που ορίζουν την συνέχιση των θεραπειών στην ενήλικη ζωή”. Και καταλήγει με την σημείωσε ότι: “Ο νόμος μετά την ενηλικίωση ίσχυε, “αυτό που ζητούν οι Σύλλογοι είναι η συνέχιση των θεραπειών γιατί η αναπηρία είναι κάτι αέναο και προς τα παιδιά με αυτισμό ή νοητική υστέρηση αλλά και οποιαδήποτε άλλη αναπηρία σε ότι ηλικία και αν φτάσουν”.

Καταλήγοντας με την διαπίστωση-σημείωση ότι: “Απλά το κράτος βάζει μια δικαιολογία κόφτη για να ελαττώσει το κόστος” προσθέτοντας ότι “στα  δύσκολα  αυτά χρόνια είναι επιτακτική ανάγκη να στηρίζονται τα ΑμεΑ και οι ίδιες οι οικογένειές τους  γιατί η αναπηρία  δεν τελειώνει ποτέ. Ευτυχώς  που υπάρχει  και η συμβολή του Ιδιωτικού Τομέα ( π.χ. Οργανισμοί) και καλύπτονται οι ανάγκες. Γι’ αυτό και αναγκαία κρίνεται η εγγραφή των ΑμεΑ στα Σωματεία για την καλύτερη εκπροσώπησή τους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος