Ροδόπη: Κατέστρεψαν πινακίδα σήμανσης ΑμΕΑ – Σωματείο ΑμεΑ: Ο αγώνας μας για την αποδοχή είναι αέναος

Εκθεμελιωμένη βρέθηκε χθες η σήμανση για τον Μηχανισμό Αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα στην παραλία Ιουλία του Φαναρίου, που καθοδηγεί τους διερχόμενους οδηγούς για την θέση του sea trac. Για «μισαναπηρισμό» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ροδόπης.

Ροδόπη: Κατέστρεψαν πινακίδα σήμανσης ΑμΕΑ – Σωματείο ΑμεΑ: Ο αγώνας μας για την αποδοχή είναι αέναος«Μισαναπηρισμός είναι η εκ των προτέρων απόρριψή μας λόγω της εμφανέστατης αναπηρίας μας. Μισαναπηρισμός είναι η εκ των προτέρων αξιολόγησή μας ως κατώτερα όντα. Μισαναπηρισμός είναι η εκ των προτέρων απαξίωσή μας λόγω της εμφάνισής μας κ , λόγω της κινητική μας αναπηρίας της ψυχιατρικής αναπηρίας, της αναπηρίας των αισθήσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου.

Ροδόπη: Κατέστρεψαν πινακίδα σήμανσης ΑμΕΑ – Σωματείο ΑμεΑ: Ο αγώνας μας για την αποδοχή είναι αέναοςΠαράλληλα σημειώνεται ότι: «Μισαναπηρισμός είναι η εκ των προτέρων διαμόρφωση άποψη για την προσωπικότητά μου με βάση με βαση την #ΑΝΑΠΗΡΙΑ.»

Και η ανακοίνωση καταλήγει με τη σημείωση «Ο Αγώνας μας για την εναρμόνιση με τους νόμους και την αποδοχή της διαφορετικότητας δυστυχώς είναι “ΑΕΝΑΟΣ”».

«Με τους ανθρώπους της τωρινής Δημοτικής Αρχής Κομοτηνής, αλλά και της προηγούμενης, όπως και τους ανθρώπους της τοπικής κοινότητας Φαναρίου, ΔΕΝ έχουμε κανένα πρόβλημα, μας βοήθησαν και μας βοηθάνε. Είναι καλό ωστόσο να καταλάβουνε οι άνθρωποι πόσο θα συμβάλει στην τοπική ανάπτυξη, η αύξηση του ρεύματος των τουριστών ΑμεΑ συν των συνοδών τους. Οι άνθρωποι που θα έρχονται στη θάλασσα και από άλλες περιοχές –σ.σ.-και από την Βουλγαρία και Ρουμανία, στη συνέχεια θα τονώνουν και την τοπική αγορά. Πρόκειται για ένα δυναμικό κομμάτι για τον τουρισμό, το να είσαι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός ΑμεΑ», υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης. Καρούντζος.

Κατόπιν επικοινωνίας με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φαναρίου, μας ενημέρωσε πως από τη νέα εβδομάδα θα τοποθετηθεί εκ νέου η πινακίδα και μάλιστα με μεγαλύτερη ασφάλεια αυτή τη φορά.

Εξ άλλου ερωτηθείς ο κ. Καρούντζος για την τοποθέτηση του Μηχανισμού sea trac στην θέση Ιουλία, δήλωσε πως αυτό είναι καλό να γίνει, έως τις 15 Ιούνη. Φέτος θα γίνει και η τοποθέτηση του μηχανισμού για πρόσβαση τυφλών στη θάλασσα στην περιοχή της Αρωγής, καθώς απαραίτητη είναι η παρουσία Ναυαγοσώστη.

Σε ότι αφορά την περιοχή του Δήμου Μαρωνείας-Σαππών, θα τοποθετηθεί ένας μηχανισμός στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, ενώ ο Δήμαρχος είχε δεσμευθεί για την τοποθέτηση ακόμα ενός μηχανισμού sea trac.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος