Σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης: Με πορτοκαλί χρώμα θα φωταγωγηθεί το κτίριο της ΠΕ Ροδόπης

Με πορτοκαλί χρώμα θα φωταγωγηθεί το κτίριο της ΠΕ Ροδόπης την Κυριακή 30 Μαΐου με στόχο να σταλεί το μήνυμα της συμπαράστασης στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά πλάκας.

“Εν όψει της συμπαράστασης ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση από τη μια και από την άλλη η επίσπευση της ιατρικής κοινότητας και των ιατρικών πρωτοκόλλων της νευρο-εκφυλιστικής νόσου,που ως γνωστόν πλήττει νεανικές ,ιδιαίτερα παραγωγικές ομάδες από το 1862 -2021 που πρωτοεμφανίστηκε παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία” τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ροδόπης, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Σωματείου, ο κος Τρύφωνας Καρούντζος προσθέτοντας ότι ” η πρωτοβουλία συμφωνήθηκε από κοινού με τον ΑντιΠεριφερειάρχη Ροδόπης κ Ν Τσαλικιδη και το ΔΣ του Σωματείου ΑμεΑ ΠΕ Ροδόπης”.

Στο κτίριο την ώρα του φωτισμού θα είναι εμφανή και η προσθήκη Logo για την πολλαπλή σκλήρυνση. Να σημειωθεί, ότι στις 19 Μαΐου στο κτίριο είχε “φιλοξενηθεί” με ίδιο τρόπο μήνυμα μνήμης και τιμής της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.Όπως και παλαιότερα φωτισμένο με τα χρώματα του ροζ είχε σταλεί μήνυμα στήριξης του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων “Δύναμη Ψυχής”.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΚΠ) – Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ), που θεσπίστηκε το 2009 από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση, Multiple Sclerosis International Federation (MSIF) αποτελεί τη μόνη παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την ΣΚΠ – ΠΣ.

Εορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Τετάρτη του Μαΐου, με συντονισμένες εκδηλώσεις του κινήματος για τη ΣΚΠ – ΠΣ, σε περισσότερες από 60 χώρες ανά τον κόσμο, με στόχο την ευρύτερη ενημέρωση του κοινού για τη νόσο, καθώς και για το πώς οι επιπτώσεις της επηρεάζουν τις ζωές περισσοτέρων από δύο εκατομμύρια ανθρώπων, που πάσχουν από αυτή παγκοσμίως.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος