Σήμερα η συνάντηση του περιφερειάρχη ΑΜΘ και κτηνοτρόφων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Σήμερα αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, Βασίλη Δελησταμάτη και Κτηνοτρόφους της περιφέρειας, θα συναντήσουν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά.

Η αντιπροσωπεία θα θέσει στον Υπουργό τα μείζονα προβλήματα του κλάδου, που είναι η έκρηξη στις τιμές της ενέργειας και των ζωοτροφών, συνθήκες πολύ δύσκολες για συντήρηση των εκμεταλλεύσεων τους, ζητώντας στήριξη ή την επιβολή πλαφόν στις τιμές της ενέργειας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος, στηλίτευσε το γεγονός πως δεν ήλθε ο υπουργός, ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου να ακούσει τους Κτηνοτρόφους και τους Αγρότες και αναγκάζονται οι άνθρωποι να εγκαταλείπουν τις εκμεταλλεύσεις τους για να πάνε στην Αθήνα.

«Αυτά που θα θέσουμε στον Υπουργό είναι η σταγόνα στον ωκεανό που δόθηκαν ως οικονομικές ενισχύσεις στον πρωτογενή τομέα, ενώ σε άλλους επαγγελματίες, τα χρήματα ήταν περισσότερα. Ειδικά το 2% επί του τζίρου, για τις ζωοτροφές.

Επίσης θα θέσουμε το θέμα των βοσκοτόπων, που έχουν χαθεί από την περιοχή μας, επ’ ωφελεία άλλων περιοχών, καθώς και το θέμα  της νέας Κοινής Γεωργικής Πολιτικής. Ζητάμε να δοθούν δικαιώματα στους νέους Κτηνοτρόφους και όχι να εξακολουθούν να δίνονται σε ανθρώπους που δεν παράγουν», τόνισε ο κ. Δημόπουλος.

Σύνταξη:Βασιλική Μαχαίρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος