Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε καλλιέργειες της Ροδόπης

Ισχυρή βροχόπτωση συνοδευόμενη από έντονη χαλαζόπτωση διάρκειας είκοσι λεπτών ήταν αρκετή για να προκαλέσει χθες μεγάλη καταστροφή σε  καλλιέργειες  στους δήμους Αρριανών και Μαρωνείας Σαπών, “βυθίζοντας” σε απόγνωση τους αγρότες-παραγωγούς, που είδαν να χάνονται οι κόποι  της φετινής καλλιεργητικής χρονιάς.

Ήδη κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον κ. Αθανάσιο Πανάγο συνοδευόμενο από τους αντιπεριφερειάρχες, Αχμέτ Ιμπράμ και Νίκο Τσαλικίδη, βρίσκονται στην περιοχή και κάνουν μια πρώτη αποτίμηση της ζημιάς που έχει προκληθεί.

Ιδιαίτερα μεγάλες είναι οι ζημιές στις καλλιέργειες των οικισμών: Τσιφλίκι, Μικρό Πιστό, Λύκειο, Φυλλίρα, Πρωτάτο, Άμφια, Αρίσβη, Μύστακα κ.α.. Πρόκειται κυρίως για βαμβακοφυτείες, καπνό, μπάμιες (στην παραγωγή), κολοκύθια, ηλίανθοι , αλλά και οπωρώνες.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο Αχμέτ Ιμπράμ δήλωσε ικανοποιημένος από την άμεση ανταπόκριση του προϊσταμένου του ΕΛΓΑ Αλεξανδρούπολης, Αθανάσιου Πανάγου. «Είναι μεγάλη η καταστροφή γι αυτό και από την πρώτη στιγμή είμαστε κοντά στους πληγέντες αγρότες» σημείωσε  ο Αχμέτ Ιμπράμ, εξηγώντας, παράλληλα, πως σήμερα θα γίνει η οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής και αύριο η πρόσκληση για την υποβολή δηλώσεων από τους πληγέντες αγρότες.

 

οι φωτογραφίες, του Αχμέτ Ιμπράμ  από τις πληγείσες καλλιέργειες

ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ