Τα έντονα καιρικά φαινόμενα -ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στις 11 και 12 Ιανουαρίου- στην περιοχή προκάλεσαν πλήθος ζημιών στις υποδομές του Δήμου, σε περιουσίες και κατοικίες δημοτών αλλά και σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε μεγάλο μέρος του Δήμου, ο οποίος κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.
Ιδιαίτερα επλήγησαν οι κοινότητες Λυκείου και Μ. Πιστού στη Δ.Ε. Αρριανών, οι κοινότητες Πάσσου, Βραγιάς, Δειλινών, Άγρας, Νεύρων και Αράτου στις Δ.Ε. Φιλλύρας, και πλήθος άλλων σημείων σε μικρότερο, τοπικό επίπεδο. Μεγάλες ζημιές υπάρχουν επίσης στο οδικό δίκτυο σε όλες τις δημοτικές ενότητες, και ιδιαίτερα στον ορεινό όγκο στις περιοχές Οργάνης και Κέχρου, καθώς και αδυναμία πρόσβασης σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
Το προσωπικό και τα μηχανήματα έργου του Δήμου επιχειρούν διαρκώς για την εκτόνωση των πλημμυρικών φαινομένων και την αποκατάσταση των ζημιών.
Από σήμερα ξεκινούν άμεσα οι αυτοψίες των τεχνικών κλιμακίων του Δήμου για την καταγραφή των ζημιών σε οικίες που υπέστησαν βλάβες ώστε να προωθηθεί γρήγορα η καταβολή αποζημιώσεων προς τους δικαιούχους.
Η καταγραφή των ζημιών σε υποδομές και οδικό δίκτυο θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ενώ γίνεται ήδη προγραμματισμός για την άμεση αποκατάστασή τους όπου αυτό είναι δυνατό.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος