Σάπες Ροδόπης: Η επαναλειτουργία των δημοτικών σφαγείων «ανάσα» για κτηνοτρόφους, κρεοπώληδες και εκδοροσφαγείς

Την ικανοποίηση του για  την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων Σαπών εξέφρασε ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κος Ντίνος Χαριτόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Μια εξέλιξη πολύ θετική για τον τόπο, όπως είπε, καθώς η περιοχή διαθέτει μεγάλο ζωικό κεφάλαιο.

«Όταν αναλάβαμε την διοίκηση του δήμου την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 βρήκαμε τα Δημοτικά Σφαγεία κλειστά και μάλιστα μετά από ένα πρόστιμο δυσβάσταχτο από την Κτηνιατρική Υπηρεσία για λόγους που δεν θα ήθελα τώρα να αναφέρω. Πληρώνουμε ακόμη τα πρόστιμα, αλλά δεν σταθήκαμε μόνο σ΄αυτό» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κος Ντίνος Χαριτόπουλος αναφερόμενος στην προσπάθεια που ξεκίνησε ο ίδιος με τη νέα διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης στην οποία υπάγονται τα σφαγεία για την υλοποίηση εργασιών συντήρησης , ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Νομού. «Πήραμε την άδεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ξεκινάμε την 1η Ιουνίου πραγματοποιώντας μέχρι εκείνη την ώρα κι άλλες μικρές εργασίες στο χώρο, ρυθμίζοντας τις τελευταίες λεπτομέρειες.»

Σάπες Ροδόπης: Η επαναλειτουργία των δημοτικών σφαγείων  «ανάσα» για κτηνοτρόφους, κρεοπώληδες και εκδοροσφαγείςΟ δήμαρχος στάθηκε για μια ακόμη φορά στο πρόβλημα με την έλλειψη κτηνιάτρων, οι οποίοι πραγματοποιούν εκ περιτροπής ελέγχους , πρόβλημα που έγινε εντονότερο λόγω των αδειών ειδικού σκοπού. Οι κρεοσκοπήσεις θα ξεκινήσουν γι αυτό το λόγο την 1η Ιουνίου κι όχι αυτή την εβδομάδα, που ήταν έτοιμα τα σφαγεία να λειτουργήσουν. ¨Τα ζώα θα οδηγούνται στη σφαγή κάθε Δευτέρα και Τετάρτη τα τοπικά και οι έμποροι θα μπορούν τις υπόλοιπες μέρες να κάνουν συμφωνία με την διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης και να σφάζουν όποτε είναι δυνατό.» εξήγησε ο κος Χαριτόπουλος.

Στις Σάπες λειτουργεί Σωματείο εκδοροσφαγέων με 15 μέλη που είναι και το κύριο προσωπικό των σφαγείων. «Με μια σύμβαση κι ένα συμφωνητικό με την Κοινωφελή Επιχείρηση αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις και έχουν τα δικαιώματα τους. Μιλάμε για ένα κύκλο εργασιών πολύ μεγάλο, δύο εργαζόμενοι στα σφαγεία, 15 εκδοροσφαγείς , συν κτηνοτρόφοι και κρεοπώλες, ο αριθμός τους σίγουρα ξεπερνά τα 100 άτομα.» ανέφερε ο κος Χαριτόπουλος για τα σφαγεία των Σαπών που ξεκίνησαν να λειτουργούν πριν 60 περίπου χρόνια. «Είναι μια πολύ σημαντική υπηρεσία για την περιοχή μας και μια πολύ μεγάλη αναπτυξιακή βαθμίδα για τον τόπο, αφού το ζωικό κεφάλαιο της Επαρχίας Σαπών είναι από τα μεγαλύτερα της περιφέρειας και της χώρας. Άρα λοιπόν δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν μετακινήσεις, χαμένες εργατοώρες και ταλαιπωρία για τους κτηνοτρόφους της περιοχής με το να μην λειτουργούν τα σφαγεία των Σαπών.» τόνισε επισημαίνοντας ότι «Είναι ένα από τα κίνητρα τα οποία πέραν όλων των άλλων μας οδήγησε στο να επενδύσουμε και να αφιερώσουμε πολύ χρόνο και κόπο για την επαναλειτουργία αυτής της επιχείρησης.»
Info
Ημέρες λειτουργίας: Κάθε Δευτέρα 07:00 – 15:00 και Τετάρτη 07:00 – 15:00 Τηλέφωνα επικοινωνίας Γραφείου Σφαγείου 2532022344 Πρόεδρος Κ.Ε.ΜΑ.Σ Εμιρζάς Ηλίας 6970130007

Φώτο: Δημοτικά Σφαγεία Σαπών Επίσκεψη του Δημάρχου στα ανακαινισμένα δημοτικά σφαγεία. ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος