Σ. Βαβίας: Η στήριξη του Πρωτογενή Τομέα μπορεί να βοηθήσει στη συγκράτηση του πληθυσμού της Θράκης

Την αναγκαιότητα ενίσχυσης αγροτών και κτηνοτρόφων της περιφέρειας αν.Μ.Θ. επεσήμανε ο Π/Σ Σταύρος Βαβίας, μέλος της νεοσυσταθείσας Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος.

Μιλώντας σήμερα Τετάρτη στην ΕΡΤ Κομοτηνής τόνισε ότι είναι απαραίτητη η ενίσχυση της περιοχής με: Σχέδια Βελτίωσης, Προγράμματα για τους νέους αγρότες, αλλά και υλοποίηση αναδασμών που για χρόνια έχουν σταματήσει.

«Αυτό που θα πρέπει να δούμε στη Θράκη είναι το πώς θα διατηρήσουμε τον πληθυσμό της περιοχής» είπε ο κος Βαβίας. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνουν κινήσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη. Όπως είπε, να μην σημειώνεται καθυστέρηση 3- 4- 5 χρόνων στην υλοποίηση των έργων.

Ανέφερε ως πρόβλημα στον πρωτογενή τομέα τη μη υλοποίηση αναδασμών. «Σε σύγκριση με τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας και της Κρήτης» είπε «οι δικοί μας κτηνοτρόφοι είναι «ριγμένοι» διαχρονικά» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μιλώντας για τους νέους αγρότες στάθηκε στην κατανομή των κονδυλίων, η οποία όπως είπε, γίνεται ανά Περιφέρεια. «Θα πρέπει και η αν.Μ.Θ. να μην είναι «ριγμένη»» σημείωσε και πρόσθεσε ότι: «Ένας στους τρεις συμμετέχοντες στο πρόγραμμα των νέων αγροτών κινδυνεύει να μείνει εκτός, όπως έγινε και στα Σχέδια Βελτίωσης», για να σημειώσει ότι η παράταξη με την οποία εκλέγεται, η «Περιφερειακή Σύνθεση» είχε αναφερθεί στον κίνδυνο.

Παράλληλα, μιλώντας για το θέμα των βοσκοτόπων ζήτησε ίση αντιμετώπιση με άλλες πιο ευνοημένες περιφέρειες. Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι για την επίλυση των προβλημάτων απαιτείται συνεργασία με την περιφερειακή αρχή, διάθεση συνεργασίας που θα πρέπει να χαρακτηρίζει, όπως είπε, και τις δύο πλευρές, αλλά και διεκδίκηση για καλύτερα αποτελέσματα για τον Πρωτογενή Τομέα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος