Σ. Πρωτοψάλτης: Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στην Α. Μακεδονία – Θράκη για ανέργους άνω των 30 ετών

Στα τέλη του Ιανουαρίου θα ανοίξει ο τρίτος κύκλος ενός πολύ καλού προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ 30 ετών και άνω, για 7.000 ανέργους συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, ύψους 44 εκ ευρώ για ανέργους άνω των 30.

Σ. Πρωτοψάλτης: Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στην Α. Μακεδονία – Θράκη για ανέργους άνω των 30 ετώνΤο πρόγραμμα επιχορηγεί τον μισθό και τις ασφαλιστικές εισφορές, 12μηνης διάρκειας και το ποσό επιχορήγησης κυμαίνεται από 473 έως και 710 ευρώ το μήνα. Το μεγαλύτερο ποσοστό το δίνουμε για την πρόσληψη των μακροχρόνια ανέργων άνω των 50 ετών.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ και στο περιφερειακό πρόγραμμα ΑΜ-Θ, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπυρίδων Πρωτοψάλτης. Ο κ. Πρωτοψάλτης κάλεσε τους υπευθύνους των επιχειρήσεων να αδράξουν την ευκαιρία και να προσλάβουν τους υπαλλήλους που θέλουν και με τις γνώσεις και την προϋπηρεσία που επιθυμούν.

Για την τριετία έχουν εξασφαλισθεί 500 εκ ευρώ-ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης- και τα προγράμματα κατανέμονται στα γεωγραφικά διαμερίσματα της Χώρας, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί σε ισχύ των τριών κατηγοριών:

-Λιγότερο ανεπτυγμένες
-Σε στάδιο Μετάβασης
-Περισσότερο Ανεπτυγμένες
Η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη κατατάσσεται στην πρώτη κατηγορία, μαζί με την Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, θα ακολουθήσουν άλλα 11 προγράμματα ενίσχυσης της εργασίας,-ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης- τα οποία θα δίνουν κίνητρα στους επιχειρηματίες να προσλαμβάνουν ανέργους.Τρέχουν ήδη και εθνικά προγράμματα, ειδικά για συνανθρώπους μας που βρίσκονται στην ηλικία άνω των 50 και έχουν χάσει την εργασία τους. «Μέσα στην πανδημία είχαμε 50.000 προσλήψεις, με ανθρώπους να ανήκουν σε αυτή τη δύσκολη κατηγορία», τόνισε ο κ. Πρωτοψάλτης.

Επι πλέον πρόσθεσε πως θα ακολουθήσει και το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, 25.000 θέσεων για Δήμους και Περιφέρειες. «Για όλα τα προηγούμενα προγράμματα, οι επιχειρήσεις κάνουν τις αιτήσεις και προσλαμβάνουν τους υπαλλήλους που αναζητούν. Οι άνεργοι από την πλευρά τους θα πρέπει να έχουν επικαιροποιημένο το βιογραφικό τους και την κάρτα ανεργίας τους. Οι επιχειρήσεις θα προσλάβουν τον υπάλληλο που αυτές επιθυμούν.

Στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, οι άνεργοι θα πρέπει να κάνουν τις αιτήσεις του στον ΟΑΕΔ. Σε κάθε περίπτωση να επισκέπτονται την ιστοσελίδα oaed.gr ή να καλούν επί 24ωρου βάσεως στο 1555, ή να μας αποστείλουν μέηλ, προκειμένου να βοηθήσουμε τους ανέργους μας όπως μπορούμε καλύτερα να αποκατασταθούν γρήγορα και να λύσουμε κάθε πρόβλημα που προκύπτει», υπογράμμισε καταλήγοντας ο κ. Πρωτοψάλτης.

η συνέντευξη του κ. Πρωτοψάλτη στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος