Σ. Μωραϊτης: Αναγκαία η στήριξη της εργασίας και του παραγωγικού τομέα

«Κάθε βοήθεια αυτή τη στιγμή που παλεύουμε για τη βιωσιμότητα είναι θετική» σχολίασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, ο κος Στέλιος Μωραϊτης αναφερόμενος στο αίτημα κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος που κατέθεσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) στο αρμόδιο υπουργείο.

Όπως σημείωσε ο κος Μωραϊτης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες” (27-5-2022) ακόμη και τώρα με τη λειτουργία των επιχειρήσεων σε κλίμα κανονικότητας στα ταμεία τους συνεχίζουν να καταγράφουν μικρή αύξηση των εσόδων οι λίγοι, ζημίες και μηδενικά κέρδη οι περισσότεροι στο χώρο των Μ.Μ.Ε.

Σύμφωνα με τον κο Μωραϊτη το κόστος λειτουργίας είναι αυξημένο, η κατανάλωση περιορισμένη, με αποτέλεσμα να μην είναι λίγες εκείνες οι επιχειρήσεις που στηρίζονται στη συνδρομή των οικογενειών για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Μια δυσμενής συγκυρία για τις επιχειρήσεις της περιοχής που γίνεται ακόμη πιο δύσκολη αν αναλογιστεί κανείς την έλλειψη προσωπικού, όπως υποστήριξε ο κος Μωραϊτης, ζητώντας την κατάργηση των δίμηνων κι οκτάμηνων συμβάσεων στους δήμους και αλλού, τις κανονικές προσλήψεις όπου χρειάζεται να γίνουν, και την στήριξη της απασχόλησης και της εργασίας με τη χορήγηση επιδομάτων. Σημειώνοντας πως ακόμη και τα προβλήματα της βιωσιμότητας δεν έχουν εκλείψει από την καθημερινότητα των επιχειρηματιών.
Ερωτηθείς για τις τάσεις, τις εξελίξεις και τις μεταβολές στο χώρο των επαγγελμάτων ο κος Μωραϊτης σημείωσε με προβληματισμό πώς οι περισσότεροι έχουν στραφεί σε επιχειρήσεις αναψυχής κι εστίασης, όπου ήδη σημειώνεται ένας κορεσμός, με τον παραγωγικό τομέα να έχει αφεθεί πίσω κι αυτό όπως είπε είναι αρνητικό, επισημαίνοντας πως εκείνο που προέχει είναι η στήριξη της παραγωγής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος