Σ. Μωραΐτης: Καλύτερο το φετινό καλοκαίρι για τις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Για «καλό κλίμα» και «υψηλή επισκεψιμότητα» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Ξάνθης, ο κος Στέλιος Μωραϊτης μιλώντας στο www.ertnews.gr και αποτιμώντας τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

«Ο επιχειρηματικός κόσμος της Ξάνθης είχε την ευκαιρία να πάρει τις απαραίτητες ανάσες» είπε σημειώνοντας πως πολλά από όσα ήταν προγραμματισμένα την περίοδο των 2,5 προηγούμενων χρόνων και είχαν αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού πραγματοποιήθηκαν το φετινό καλοκαίρι.

Αναλυτικότερα, ως εκπρόσωπος 7000 επιχειρηματιών σε όλη την Ξάνθη, σημείωσε ότι χώροι, όπως η εστίαση, η αναψυχή και οι λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις «κινήθηκαν» πολύ καλά αποκομίζοντας τεράστια οφέλη από το «άνοιγμα» των ελληνοβουλγαρικών συνόρων και τη λειτουργία των διόδων σε Άγιο Κωνσταντίνο στην Ξάνθη και Νυμφαία στην Κομοτηνή.

Μιλώντας για το «προφίλ»- ταυτότητα των πελατών – επισκεπτών σημείωσε πως ήταν κυρίως Βούλγαροι και Ρουμάνοι τουρίστες, μετανάστες από το εξωτερικό που επέστρεψαν για τις ολιγοήμερες διακοπές τους στον τόπο τους, τουρίστες από άλλα σημεία της Ελλάδας, κυρίως διερχόμενοι και επισκέπτες του Σαββατοκύριακού από άλλα σημεία της περιφέρειας. «Ό,τι στερήθηκε η περιοχή μας και οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ξάνθη τα δυόμιση προηγούμενα χρόνια το απόλαυσε την φετινή καλοκαιρινή περίοδο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ικανοποίηση προκάλεσε το γεγονός ότι πάρα πολλοί από του φετινούς επισκέπτες είχαν βρεθεί στην περιοχή ξανά γεγονός που μαρτυρά ότι έμειναν ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία, τις τιμές και την ομορφιά του τοπίου. Καλώντας ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κι εργαζόμενους σε αυτές να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί «προσφέροντας», όπως σχολίασε, «πάντα το καλύτερο» στάθηκε στην ανάγκη προβολής του τόπου.

Τέλος, μιλώντας για την έκθεση που τέτοιες ημέρες πραγματοποιούνταν στην Ξάνθη, ο κος Μωραϊτης είπε ότι θα πραγματοποιηθεί του χρόνου με μεγαλύτερη δυναμική και περισσότερη εξωστρέφεια, πάντα, όμως, με τον ίδιο στόχο: την προβολή των παραγόμενων τοπικών προϊόντων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος