Σ. Γρηγορόπουλος: Απομυζούμε από το περιβάλλον χωρίς να νοιαζόμαστε για το μέλλον

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο μέσα σε τέτοιες συνθήκες να μιλήσει κανείς για τη Φύση» παραδέχεται ο εκπρόσωπος της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης, ο κος Σωκράτης Γρηγορόπουλος σημειώνοντας πως για άλλη μια φορά η διεθνής συγκυρία δεν ευνοεί τη συζήτηση περιβαλλοντικών θεμάτων.

Όπως τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (9-5-2022) αξίζει πολλά συγχαρητήρια η πρωτοβουλία του Δήμου Κομοτηνής για τη συζήτηση στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Πανδρόσου για θέματα περιβάλλοντος, καθώς στην Ελλάδα, όπως είπε, «δεν συζητούν οι φορείς μεταξύ τους», ανέφερε μάλιστα τους διαλόγους που γίνονται στη Βουλή, «παράλληλοι μονόλογοι», όπως τους χαρακτήρισε, και πρόσθεσε ότι «τα προβλήματα συνεχώς διογκώνονται και συνεχώς μεγαλώνουν, όσο περνάει ο καιρός κάποια στιγμή θα διαπιστώσουμε ότι φτάσαμε σε μη αντιστρέψιμη κατάσταση».

Σύμφωνα με τον κο Γρηγορόπουλο, «ποτέ πριν δεν υπήρξαν σε αυτό τον πλανήτη περισσότερα δις άνθρωποι. Ποτέ πριν δεν είχε την απαίτηση ο καθένας από εμάς: από τη Γη, από τη Φύση, να του δώσουν τόσα πολλά πράγματα, όσο τα τελευταία σαράντα χρόνια, ποτέ πριν δεν υπήρξε τόσο ολοκληρωτική εκμετάλλευση ακόμη και στην πιο απόμακρη γωνιά της γης» σημείωσε.

Υπενθύμισε τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη, που αποτελούν και moto της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης, δηλαδή: «Να αγαπάς την ευθύνη,να λες εγώ μονάχος έχω χρέος να σώσω τον κόσμο και εάν δεν σωθεί, πάλι εγώ θα φταίω“. Πάντα στα δύσκολα προβλήματα να δίνει λύσεις ο καθένας κάνοντας το δικό του κομμάτι που του αναλογεί» είπε.

Αναφερόμενος στα προβλήματα της Ροδόπης, που θα θέσει ξανά στο τραπέζι του διαλόγου σημείωσε ότι: “αυτά είναι κοινά” για όλους και εξήγησε: «Ρύπανση στην ατμόσφαιρα, ληστρική «αξιοποίηση» επιφανειακών και υπόγειων νερών, το έδαφος που υποβαθμίζεται και υποχωρεί, η βλάστηση γιατί έχουμε την λαθρο-υλοτομία, έχουμε τη δηλητηρίαση από τα φυτοφάρμακα, όλα αυτά οδηγούν σε μια κατάσταση και μπορούμε να ξυπνήσουμε κάποια στιγμή και να δούμε γύρω μας κάτι που να νομίζουμε ότι έγινε ξαφνικά, αλλά δεν έγινε ξαφνικά, αντιθέτως έγιναν πολλά τα τελευταία πενήντα χρόνια».

Χαρακτήρισε την κατάσταση «τραγική» και σημείωσε αναφερόμενος στην πραγματικότητα: «Ένας πλανήτης λεηλατείται, τρέχουμε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, απομυζούμε από το περιβάλλον ό,τι μπορεί να μας δώσει χωρίς να νοιαζόμαστε αν θα έχουν στο μέλλον ακόμη και τα ίδια μας τα παιδιά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος