Ροδόπη: Καλύτερες κατασκευές στην εβδομαδιαία λαϊκή αγορά της Κομοτηνής ζητούν οι μικροπωλητές

Το αίτημα της δημιουργίας επιπλέον υποδομών που να μπορούν να προστατεύουν τόσο τους ίδιους, όσο και το εμπόρευμά τους και από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες θέτουν οι μικροπωλητές στην εβδομαδιαία λαϊκή αγορά της Κομοτηνής.

Όπως τόνισαν σήμερα, 3-12-2022 στο www.ertnews.gr, οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν δεν επαρκούν και δεν μπορούν να τους προστατέψουν από το κρύο, τόσο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όσο και από τις ξαφνικές βροχοπτώσεις την επόμενη περίοδο.

«Μετρημένες οι λαϊκές, μετρημένες και οι δυνατότητες που έχουμε να βγάλουμε μεροκάματο» δήλωσαν σημειώνοντας ότι δεν είναι λίγες οι φορές που λόγω μιας ξαφνικής νεροποντής δεν έχασαν μόνο την πελατεία τους, αλλά σημείωσαν κι απώλειες στο ίδιο τους το εμπόρευμα: «Βρέχεται. Μέχρι να προλάβουμε να τα μαζέψουμε, μέρος του καταστρέφεται» είπαν ζητώντας παρεμβάσεις τέτοιες που θα τους απαλλάσσουν από την αγωνία της οικονομικής ζημιάς και της απώλειας.

Παράλληλα, έθεσαν  και το θέμα της ατομικής προστασίας, τόσο από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όσο και από την πολύ κοντινή, σε απόσταση αναπνοής, από τους πελάτες παρουσία τους. «Είμαστε από τις πέντε και έξι το πρωί, μέχρι να τα μαζέψουμε και να επιστρέψουμε σπίτι, πηγαίνει τρεις και μισή, ξεπαγιάζουμε» σημείωσαν με τον καιρό σήμερα να επιβεβαιώνει, κάποιες στιγμές την αλήθεια των λόγω τους.
Και λόγω κορονοϊού, αλλά και των υπολοίπων ιώσεων δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθουν μια τέτοιου είδους αβεβαιότητα κι ανασφάλεια κάθε φορά που επιστρέφουν στο σπίτι. «Φόβος μην μεταφέρουμε κάτι στους δικούς μας ανθρώπους» είπαν χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στην κίνηση; Κάποιοι περισσότερο ευχαριστημένοι, κάποιοι λιγότερο. «Όταν έχει ο κόσμος χρήματα στην τσέπη, ψωνίζει» υποστήριξαν σπεύδοντας να προσθέσουν «Εμείς, ό,τι μπορούμε από θέματα τιμών κάνουμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος