Ροδόπη: Ζητούν να επανέλθει η λειτουργία του Ιατρείου στον Κέχρο ως Πολυδύναμο

Την ανάγκη επαναλειτουργίας του Ιατρείου στον Κέχρο ως Πολυδύναμο Ιατρείο επισημαίνουν κάτοικοι και αιρετοί της περιοχής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, από το 2021 και μετά οι γιατροί που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο χώρο κρίθηκε σκόπιμο να ενισχύσουν είτε το Κέντρο Υγείας Σαπών είτε το Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» με αποτέλεσμα η λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου να υποβαθμιστεί, όπως υποσηρίζουν.

«Στα χαρτιά» σημειώνουν «εξακολουθεί να υφίσταται ως Πολυδύναμο, ένα από τα τρία του Κέντρου Υγείας Σαπών, τα άλλα δύο είναι σε Ξυλαγανή και Φιλύρα, στην πράξη, όμως, είναι ένα αγροτικό ιατρείο για απλές συνταγογραφήσεις μια φορά την εβδομάδα και για μια απλή, στοιχειώδη εξέταση αν ζητηθεί».

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Κέχρου, του κου Χασεκή Αλή στο www.ertnews.gr αντί για δύο φορές την εβδομάδα παρουσία γιατρού, Δευτέρα και Παρασκευή, όπως πριν, τον τελευταίο 1,5 χρόνο τον οικισμό επισκέπτεται γιατρός μια φορά την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή. Οι ανάγκες της περιοχής, παρά τη μετανάστευση, είναι αυξημένες λόγω της πληθυσμιακής σύνθεσης: άτομα μεγάλης ηλικίας με πολλά προβλήματα υγείας οι περισσότεροι κάτοικοι.

Δεν είναι λίγες οι φορές που για μια απλή συνταγογράφηση είναι υποχρεωμένοι να αφήνουν τα ορεινά και να αναζητούν υπηρεσίες είτε στις Σάπες, είτε στην Κομοτηνή διανύοντας μεγάλες χιλιομετρικές εξετάσεις, κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο την περίοδο του χειμώνα. Συχνά δε το ρόλο αυτό αναλαμβάνουν οι τοπικοί αιρετοί, μεταφέροντας τα αιτήματα των συγχωριανών τους.

Το Πολυδύναμο Ιατρείο εξυπηρετούσε τους κατοίκους δώδεκα (12) οικισμών, όπως: Μοναστήρι, Κάμπος, Χαράδρα , Α΄και Β΄Μικρός Κέχρος, Κέχρος, Κερασία, Χαμηλό, Καμπή, Τσούκα, Βούρλα, όπου συνολικά διαμένουν 350 περίπου οικογένειες.

Ερωτηθείς σχετικά η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας, η κα Ζαχαρούλα Γελάτου σημείωσε ότι η κάλυψη όλων των κενών θέσεων είναι ευθύνη της 4ης ΥΠΕ, και ότι κενά υπάρχουν ακόμη και στο ίδιο το Κέντρο Υγείας: ακτινολόγος, μικροβιολόγος κ.α.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος