Ροδόπη: Υποτονική κίνηση και χαμηλή κατανάλωση στην αγορά – Προσφορές επιστρατεύουν οι έμποροι

Το δρόμο των εκπτώσεων και των προσφορών επιλέγουν ιδιοκτήτες καταστημάτων στο χώρο της ένδυσης και της υπόδησης στην Κομοτηνή θέλοντας να προσελκύσουν το αγοραστικό τους κοινό σε μια εποχή, που, όπως λένε η κίνηση που σημειώνεται είναι μειωμένη.

Άλλοτε με αναφορές για εκπτώσεις της τάξης του 20% και άλλοτε για εβδομαδιαίες προσφορές επιδιώκουν να τονώσουν κάπως το κλίμα πριν την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Μιλώντας χθες (23-11-22) στο www.ertnews.gr έμπειροι επαγγελματίες κι εργαζόμενοι στο χώρο σημείωσαν από τη μια τη μειωμένη κίνηση και από την άλλη την εξίσου περιορισμένη κατανάλωση.

«Η αγορά στηρίζεται στους αγρότες και αν εκείνοι δεν πληρωθούν για τις παραγωγές τους η κίνηση που σημειώνεται δεν εμπνέει αισιοδοξία» υποστήριξαν προσθέτοντας ότι «προέχει για τους πελάτες τους η κάλυψη των αναγκαίων εξόδων και είναι φυσικό».

Με την προσδοκία ότι η προ-εορταστική περίοδος θα είναι διαφορετική έχουν προβεί ήδη εδώ και μέρες στην απαραίτητη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, ωστόσο, η προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας κάνει κι εδώ φέτος τη διαφορά: «Περιορισμός στην κατανάλωση του ακριβού ρεύματος» εξηγούν οι ίδιοι για βιτρίνες σε εμπορικούς δρόμους που παραμένουν σβηστές κατά τη διάρκεια της νύχτας ή ήμι φωτισμένες.

Η προσέλκυση καταναλωτών από γειτονικές χώρες είναι δύσκολη, λόγω της ακρίβειας και της χαμηλής επισκεψιμότητας, όπως λένε και προσθέτουν πως μόνη ελπίδα «οι κάτοικοι γειτονικών πόλεων που παραδοσιακά επισκέπτονται και την αγορά της Κομοτηνής».
«Βραχνάς», όπως υποστηρίζουν, «τα λειτουργικά έξοδα και η κάλυψή τους, όπωσ και οι ανατιμήσεις των προμηθευτών τούς », αλλά εσχάτως, και ο εισαγόμενος ανταγωνισμός, καθώς δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που έχουν ανοίξει, ως «αναφορά» στην περιοχή μεγάλων, ξένων εταιρειών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος