Ροδόπη: Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Πάνδροσο

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο έξω από τον οικισμό της Πανδρόσου στη Ροδόπη μετά από ελεγχόμενη έκρηξη βλήματος του Στρατού. Απομακρύνθηκε ο κίνδυνος μετά από έγκαιρη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας και του Δήμου Κομοτηνής.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή. Σημειώθηκαν ρίψεις από δύο αεροσκάφη τύπου Pezetel, αλλά και δημιουργήθηκαν αντιπυρικές ζώνες από δύο μηχανήματα εκσκαφής του Δήμου και της Περιφέρειας. Παρόν από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης η πρόεδρος της Κοινότητας, κα θεοδώρα Κοντοποούλου και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αδαμάντιος Ευτυχιάκος.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό απευθύνεται από την Π/Υ έκκληση στους πολίτες: Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
Σε περίπτωση δε που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ