Ροδόπη: Ξύλα με το «σταγονόμετρο» προμηθεύονται έμποροι και πελάτες

Ξύλα με το «σταγονόμετρο» προμηθεύονται από τη Βουλγαρία έμποροι καυσόξυλων της Κομοτηνής. Η μειωμένη προσφορά στη γειτονική χώρα τους αναγκάζει να στρέφονται σε αναζήτηση άλλων προμηθευτών κυρίως στην ελληνική κυρίως αγορά.

«Η ξυλεία στη Βουλγαρία έχει εξαντληθεί» δηλώνουν στο ertnews.gr και σημειώνουν ότι ειδικά φέτος είναι ακόμη χειρότερα καθώς τα σημάδια της έλλειψης είχαν ξεκινήσει από πέρσι.

Ροδόπη: Ξύλα με το «σταγονόμετρο» προμηθεύονται έμποροι και πελάτεςΟξιά, δρυς, πεύκο, ελιά με τα ξύλα να είναι ήδη έτοιμα προς πώληση και την παράδοση να γίνεται στο χώρο των πελατών, ωστόσο, η φετινή χρονιά είναι πολύ δύσκολη για τους εμπόρους ξυλείας. Καυσόξυλα προμήθεια και πώληση με το σταγονόμετρο και για μελαμίνες και κόντρα πλακέ, ούτε κουβέντα.

Η πώληση καυσόξυλων ξεκίνησε στα 270 ευρώ ο τόνος, ενώ στο τέλος της σεζόν πέρσι πωλούνταν 180 ευρώ. «Για πρώτη φορά μετά από δέκα (10) χρόνια δεν βρήκα στη Βουλγαρία και στράφηκα στην ελληνική αγορά φέρνοντας ξύλα από τη λίμνη Πλαστήρα», δήλωσε έμπορος ξυλείας με μακρά πείρα στο χώρο. Όπως είπε, όσοι προνόησαν και προμηθεύτηκαν ξύλα, δικαιώνονται, καθώς το Μάιο η παραγγελία κόστιζε 200 ευρώ.

«Η έλλειψη ξεκίνησε από πέρσι», σημείωσαν έμποροι ξυλείας και pellet της Κομοτηνής και πρόσθεσαν ότι φέτος είναι ακόμη χειρότερα. Ξύλα δρυός και οξιάς αυτά που θα κάψουν στα τζάκια και στις ξυλόσομπές τους οι Κομοτηναίοι. «Η πλειοψηφία όσων προμηθεύονται ξύλα ανήκουν στα κατώτερα οικονομικά στρώματα, ζεσταίνονται με ξυλόσομπες και μασίνες», δηλώνουν στο ertnews.gr επαγγελματίες που γνωρίζουν καλά το χώρο και σημειώνουν ότι η ζήτηση σε σχέση με πέρσι έχει μειωθεί 50%.

«Είναι η φθηνότερη μορφή ενέργειας», λένε και προβληματίζονται και οι ίδιοι από το γενικότερο «διπλασιασμό» των τιμών. «Παρά τον ανταγωνισμό που υπάρχει στο χώρο μας οι τιμές δεν θα πέσουν, αντιθέτως θα ανέβουν κι άλλο», σημειώνουν και προσθέτουν ότι «η φετινή χρονιά είναι η πιο δύσκολη των τελευταίων δέκα (10) χρόνων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος