Το «ψάρεμα της πέστροφας» ήταν αγαπημένο «κυνήγι» των ορεσίβιων κατοίκων στα ορεινά χωριά της Θράκης. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου πολλά άλλαξαν. Μαζί με τις συνήθειες και οι σχηματισμοί των ορμητικών ποταμών και παραποτάμων της περιοχής. Η καφέ άγρια πέστροφα, που αγαπούσε να ζει σε βαθιές καθαρές λίμνες και κοντά σε πηγές με καθαρά ορμητικά νερά δεν μένει πια εδώ.
Στη θέση της επιχείρησε να μπει η ιριδίζουσα πέστροφα ιχθυοτροφείου αξιοποιώντας τον υδάτινο πλούτο της περιοχής, χωρίς, όμως, ποτέ να καταφέρει να γίνει το είδος αυτό και αγαπημένη διατροφική συνήθεια των κατοίκων. Τουλάχιστον όχι στα χωριά της Θράκης. Το παραπάνω το γνωρίζουν από πρώτο χέρι όσοι επιχείρησαν στην Περιφέρεια Αν.Μ.Θ. να ασχοληθούν με το αντικείμενο λειτουργώντας εκ νέου παλιές υποδομές κι εγκαταστάσεις ή δημιουργώντας από την αρχή άλλες.

Έτσι, όχι μόνο δεν κατάφεραν να προωθήσουν την παραγωγή τους, αλλά αναγκάστηκαν να την «φρενάρουν». Όπως λένε αντί να παράξουν δεκαπέντε τόνους το χρόνο μένουν στους τρεις κι εκείνους, αντί να τους προωθούν τους συντηρούν, καθώς παραμένουν αδιάθετοι. «Κανένα ενδιαφέρον από την υπόλοιπη χώρα, κανένα ενδιαφέρον και από τους κατοίκους σε όλη την αν.Μ.Θ. γι’ αυτό, αυτού του είδους τα εγχειρήματα δεν μακροημερεύουν, λόγω του προβλήματος στη διάθεσή τους», παρατηρούν γνωρίζοντας καλά πώς άλλοι συνάδελφοί τους αναγκάστηκαν να αλλάξουν αντικείμενο. Και ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου ώστε να ανοίξουν αγορές για το προϊόν τους στηρίζοντας έναν χώρο που θα μπορούσε να δώσει δουλειά σε δεκάδες κατοίκους που τώρα αναγκάζονται να ξενιτευτούν για να εργαστούν.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος