Ροδόπη-Ξάνθη: Συνελήφθησαν διακινητές μεταναστών

Συνελήφθησαν χθες (5-6-2021), στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, διακινητές,, οι οποίοι εμπλέκονται σε διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών. Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στο νομό Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Ροδόπη-Ξάνθη: Συνελήφθησαν διακινητές μεταναστώνΣημειώνεται ότι το όχημα δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη και ακινητοποιήθηκε μετά από εκτροπή σε παρακείμενη αγροτική περιοχή οικισμού της Ξάνθης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών διακινούμενων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για στο νοσοκομείο Ξάνθης για νοσηλεία. Επιπλέον ο δράστης – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.
Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, στην επαρχιακή οδό Βέννας – Φύλακα Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ όταν ακινητοποίησε το όχημα επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς, αντιστεκόμενος στη σύλληψη.
Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το όχημα μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών είχε δηλωθεί κλοπή, την 4-6-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος