Ροδόπη – Ξάνθη: Οικογενειακές επιχειρήσεις γεύσεων πάνω σε… τέσσερις τροχούς

«Γιατροί της πείνας» που αναγκάζονται κάθε τρεις ώρες να μετακινούνται και να σταθμεύουν από σημείο σε σημείο. Ιδιοκτήτες κι εργαζόμενοι σε καντίνες που βλέπουν τις εποχές να αλλάζουν πάνω σε τέσσερις τροχούς.

Εκεί και η, οικογενειακή συνήθως, επιχείρηση τους. Παλιότερα στην ΠΕ Ξάνθης ήταν δεκαπέντε οι καντίνες τώρα έμειναν και λειτουργούν πέντε. Πιο λίγες έχουν απομείνει σε λειτουργία στην ΠΕ Ροδόπης. Ίδιες όμως για τους κατόχους τους οι δυσκολίες και οι υποχρεώσεις μιας εποχής που αλλάζει, αλλά δεν συμπαρασύρει και την σταθερή επιλογή αρκετών για γρήγορο και φθηνό φαγητό, στο πόδι, στη διαδρομή, στο δρόμο για…

«Σταθμεύουμε σε δεκαπέντε μέρη τουλάχιστον» δηλώνει εργαζόμενη τα τελευταία δώδεκα χρόνια σε καντίνα. Όπως σημειώνει στο www.ertnews.gr η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουν είναι πάντα οι κανόνες του υγειονομικού, αλλά και η υψηλή φορολόγηση. «Είναι που είναι η δουλειά δύσκολη, όταν είναι και οι υποχρεώσεις πολλές τη δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο» λέει και σημειώνει ως επιπλέον «εμπόδιο» τις ανατιμήσεις στα προϊόντα που προμηθεύονται. «Ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες τουλάχιστον 10%, αυξήσεις στο ρεύμα, αυξήσεις στα καύσιμα » παρατηρούν. Κάπως έτσι, το δικό τους σάντουιτς πήγε από 2,50 στα 2,80 με τους πελάτες έτοιμους να γκρινιάξουν.
Η ακρίβεια και η ανασφάλεια συνοδεύει την προσπάθεια τους όπως μαρτυρούν. Μαζί και η πτώση της κίνησης. «Είναι οι σταθεροί πελάτες που θα μας αναζητήσουν ή θα σπεύσουν στη θέα του οχήματος. Ωστόσο, είναι και άλλοι, ακόμη περισσότεροι που έχουν κάτι από το σπίτι έτοιμο και θα μας προσπεράσουν αδιάφορα» παρατηρούν.
Οικογενειακές επιχειρήσεις σε τέσσερις ρόδες. «Για να βγει ένα μεροκάματο εργάζονται τρεις από την ίδια οικογένεια» προσθέτουν μην κρύβοντας πως τη μεγαλύτερη ικανοποίηση την παίρνουν από τα «ευχαριστώ», τα «μπράβο» και την ικανοποίηση των πελατών τούς. «Μπορεί γι αυτούς να είναι φαγητό έτοιμο, πρόχειρο, που το βρίσκουν στους δρόμους, ωστόσο, εμείς έχουμε ευθύνη να τηρούμε όλους τους υγειονομικούς κανόνες και να σερβίρουμε το καλύτερο» λένε ξανά και συνεχίζουν στις επιτυχημένες «διαγνώσεις» τους ως καλοί «γιατροί» της πείνας πάνω σε τέσσερις ρόδες, καθ οδόν, σε πολυσύχναστα μέρη, σε πανηγύρια και γιορτές, αλλά και σε έρημους τόπους…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος