Ροδόπη – Ξάνθη: Δράσεις που προστατεύουν το καταφύγιο των άγριων πτηνών

Με επιτυχία υλοποιούνται διαχειριστικές δράσεις από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μακεδονίας Θράκης (Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας Ισμαρίδας) που επικεντρώνονται στην προστασία ειδών όπως: ο ερωδιός, το κιρκινέζι, το κεφαλούδι και άλλα είδη που βρίσκουν καταφύγιο στην περιοχή.

Μιλώντας η κα Ευτέρπη Πατετσίνη (βιολόγος) σήμερα 26-1- 2023 στο www.ertnews.gr στάθηκε στα θετικά αποτελέσματα των διαχειριστικών αυτών έργων προσθέτοντας ότι είναι η 3η χρονιά υλοποίησης με τη στήριξη του ΠΕΠ και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», (ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

Σύμφωνα με την ίδια «όταν μιλάμε για είδη που διαχειμάζουν, όπως: το κεφαλούδι η υλοποίηση αυτών των διαχειριστικών έργων είναι απαραίτητη». Μάλιστα αναφέροντας παραδείγματα σημείωσε ότι η τοποθέτηση τεχνητών φωλιών για το ξεχειμώνιασμα του Κιρκινεζίου είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του πληθυσμού του.
Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανακαίνιση του εκθεσιακού χώρου στο Κέντρο Πληροφόρησης.

Η διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και, όπως είπε, «αν όλα πάνε καλά μέχρι το τέλος του έτους, θα παρουσιάζονται στο κοινό καινούργιες εκθέσεις». Όσον αφορά στην προσέλευσή του η επάνοδος των επισκεπτών γίνεται βήμα – βήμα με την προσδοκία ότι ο εξωραϊσμός, ο εμπλουτισμός και η ανακαίνιση του χώρου θα τονώσουν την επισκεψιμότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος