Ροδόπη-Β. Συμεωνίδης: Πλήρως στελεχωμένα λειτουργούν τα πενήντα τέσσερα μειονοτικά σχολεία

Πλήρως στελεχωμένα και με επάρκεια εκπαιδευτικού προσωπικού λειτουργούν τα πενήντα τέσσερα (54) Μειονοτικά Σχολεία της Ροδόπης συν το Μειονοτικό Γυμνάσιο και το Ιεροσπουδαστήριο.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η άφιξη των δεκαέξι (16) μετακλητών Τούρκων Εκπαιδευτικών που θα διδάξουν σε Σχολικές Μονάδες της περιοχής με βάσει την αμοιβαιότητα δήλωσε ο κος Βασίλης Συμεωνίδης, Προϊστάμενος Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης. Όπως εξήγησε στο www.ertnews.gr ο αριθμός τους είναι ίσος με τους αντίστοιχους Έλληνες που θα βρεθούν στα σχολεία των Ρωμιών της Πόλης. Επίσης, σημείωσε ότι έχει ολοκληρωθεί κανονικά και η παραλαβή – διανομή των βιβλίων στα μειονοτικά σχολεία της περιοχής.

Συνολικά φέτος έχουν εγγραφεί και παρακολουθούν μαθήματα 1736 μαθητές και μαθήτριες. «Προσπάθεια όλων είναι να προσφέρουμε μια αναβαθμισμένη μειονοτική εκπαίδευση» δήλωσε ο κος Βασίλης Συμεωνίδης εξηγώντας πως στόχος όλων είναι να πλησιάσει τη δημόσια εκπαίδευση το παρεχόμενο επίπεδο σπουδών, όπου επίσης στα σχολεία φοιτούν και μουσουλμάνοι μαθητές/μαθήτριες.

Ταυτόχρονα στάθηκε σε μια ευρύτερη προσπάθεια για την βελτίωση της παρεχόμενης παιδείας και κατέληξε με τη σημείωση ότι: «Όταν η Εκπαίδευση των παιδιών των νέων ανθρώπων πάει καλά, τότε και το μέλλον του τόπου και της χώρας είναι καλύτερο».
ΦΏΤΟ: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος