Ροδόπη: Τριάντα “λουκέτα” και 114 νέες επιχειρήσεις το πρώτο επτάμηνο του 2022

Προσπαθούν να επιστρέψουν στην δική τους κανονικότητα και να κάνουν μια νέα αρχή επαγγελματίες της Ροδόπης μετά τα δύο χρόνια των επιπλέον εμποδίων που έβαλε στις προσπάθειές τους ο κορονοϊός. Παράλληλα, κάποιοι άλλοι, μικρότερος ο αριθμός, ακολουθούν αντίστροφη πορεία και βάζουν λουκέτο τερματίζοντας προσπάθειες που ξεκίνησαν με περισσότερα όνειρα, αλλά πολύ σύντομα «ναυάγησαν».

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που άντλησε το www.ertnews.gr από το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης από 1-1-2022 έως 27-7-2022 έχουν γνωστοποιήσει την έναρξη λειτουργίας τους 114 νέες επιχειρήσεις, υπήρξαν το ίδιο διάστημα 30 διαγραφές (παύση λειτουργίας), με τους επτά πρώτους μήνες να κλείνουν με το θετικό πρόσημο των 84 νέων δραστηριοτήτων.

Όσον αφορά στο προφίλ αυτών των καινούργιων ενάρξεων μεταξύ άλλων αφορούν σε: 12 νέες επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες παροχής γευμάτων από ψητοπωλεία, 2 καφετέριες, 2 παραδοσιακά καφενεία (δήλωσαν παύση λειτουργίας το ίδιο διάστημα 4 επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης και της αναψυχής). Επίσης, οι δηλώσεις έναρξης αφορούν ακόμη υπηρεσίες επιδιόρθωσης ενδυμάτων, υπηρεσίες υποστήριξης επιχειρήσεων για την ένταξή τους σε αναπτυξιακά προγράμματα κ.α.

Ν. Μεραχτσάκης: Όσοι επιχειρούν δεν έχουν καλή ενημέρωση και το πληρώνουν
«Όσοι επιχειρούν αυτού του είδους τα ανοίγματα αυτή την εποχή είναι ήρωες» σχολίασε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο www.ertnews.gr το μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Σωματείου Καταστημάτων Εστίασης, ο κος Νίκος Μεραχτσάκης.

Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης για όλες εκείνες τις υποχρεώσεις που περιμένουν από την έναρξη λειτουργίας και μετά. Αναφερθείς σε αυτό ειδικά το κενό τόνισε ότι ακολουθούν έλεγχοι που φανερώνουν ελλείψεις (σε ζητήματα υγιεινής, καθαριότητας, πρωτοκόλλων ασφαλείας κ.α. ) με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπαίνουν σε περιπέτειες και να βρίσκονται αντιμέτωποι με την επιβολή υψηλών προστίμων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος