ertnews.gr

Ροδόπη: Τριάντα πέντε χρόνια δάσκαλος στους πρόποδες του Παπικιού Όρους

05/10 09:02
Ροδόπη: Τριάντα πέντε χρόνια δάσκαλος στους πρόποδες του Παπικιού Όρους

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στους πρόποδες του Παπικιού Όρους στο δημοτικό σχολείο του Σώστη «βρέθηκε» το www.ertnews.gr με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών. Μια σχολική μονάδα με είκοσί μαθητές και μαθήτριες, η πλειοψηφία των οποίων μουσουλμάνοι, που λειτουργεί υποδεχόμενη παιδιά από τους οικισμούς: Λινό, Μέγα Πιστό, Μίσχο και Μελέτη.

Ροδόπη: Τριάντα πέντε χρόνια δάσκαλος στους πρόποδες του Παπικιού ΌρουςΈχοντας στο τιμόνι τον ίδιο διευθυντή, τον κο Αντώνη Δελτσίδη και τριθέσια λειτουργικότητα με τρεις δασκάλους και κύκλους μαθημάτων για : την 1η και τη 2η τάξη μαζί, την 3η και την 4η επίσης και την 5η με την 6η. οι μαθητές και οι μαθήτριες, όπως δήλωσε σήμερα στο www.ertnews.gr ο κος Δελτσίδης μεταφέρονται από τα χωριά τους στο σχολείο και αντιστρόφως με λεωφορείο μισθωμένο από την πολιτεία.

Έχοντας ήδη καλυμμένες όλες τις ειδικότητες που έχουν τα πολυθέσια σχολεία, αλλά και με ζώνη εκπαιδευτικής προτεραιότητας, την τάξη υποδοχής να ξεκινά σε λίγες μέρες τη λειτουργία της οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τους συνομηλίκους της πόλης. «Διδάσκονται ό,τι και τα παιδιά της πόλης» σημείωσε εξηγώντας και τα μαθήματα του κορμού, αλλά και τα μαθήματα ειδικότητας: Αγγλικά, Γυμναστική, Εικαστικά, Μουσική, Πληροφορική.
Τριάντα πέντε σχολικές χρονιές στο πλευρό των μαθητών  και των μαθητριών του ο διευθυντής του σχολείου, τα είκοσι ένα εκ των οποίων στο ίδιο χωριό, στον οικισμό Σώστη μιλά για την ομορφιά της δουλειάς του σημειώνοντας ότι: «Διδασκαλία πέρα από τις γνώσεις είναι κυρίως το να μάθεις στα παιδιά έννοιες σεβασμού,αποδοχής, βοήθειας, αγώνα για το μέλλον και προσπάθειας, εν-συναίσθησης , στήριξης του άλλου και αποδοχής». Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά σημειώνει: «Δεν θα σε θυμούνται γι αυτά που τους έχεις διδάξει, αλλά γι αυτά που τους έχεις κάνει να νιώσουν».

Ο ενεργός ακόμη δάσκαλος με πολύτιμη εμπειρία, μετά από 35 χρόνια στις αίθουσες, δεν κρύβει πως η μεγαλύτερη χαρά του είναι κάθε φορά που ανταμώνει σαραντάρηδες σήμερα μαθητές και μαθήτριές του κάποτε, να θυμούνται παραστάσεις από το σχολείο, ευχάριστες αναμνήσεις, λόγια και εικόνες από την πιο τρυφερή ηλικία τους, τα παιδικά, μαθητικά τους χρόνια και η ικανοποίηση που παίρνει τότε να είναι πολύ μεγάλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version